Překvapivá Ulice: Hospodská Kateřina skončí u Lumíra v klíně

Překvapivá Ulice: Hospodská Kateřina skončí u Lumíra v klíně
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lumír sám sobě komplikuje život. Předstírá nadějný vztah se smyšlenou přítelkyní, aby se před Ingrid neznemožnil a měl klid od Vilmy. Jenže 4235. díl mu přinese úplně jiné zážitky než ty původně plánované.

Vítek Klíma jako otec rodiny si vzal za své nenechat Báru odejít ze studií. Je přesvědčený o tom, že si jeho nadaná dcera, která byla kdysi zapálená pro fotografování, zničí celý život, když opustí školu. Nechce se zkrátka smířit s tím, že by hodila všechno, co už dokázala a v čem ji celou dobu podporoval za hlavu. Je zvláštní, že právě on nemá pochopení pro její svobodné rozhodnutí, jak žít svůj život. Vždyť i on se celou dobu stavěl na zadní, když mu jeho manželka vyčítala, že opustil banku a pracuje na stavbě. Do přesvědčování chce naverbovat i Bářina přítele Frantu. 

Na Karlu doma čeká velké překvapení. Když přijde z práce, na jejich gauči sedí Jakub Štěpánek, což Karlu nepotěší. Od posledního setkání se mu snaží vyhýbat, co jen to jde, aby neudělala další chybu, ale Jakub to nechce pochopit. A protože má i s dalšími členy rodiny nadstandardní vztahy, není pro něj těžké dostat se přes Věru a její tvůrčí psaní ke Karle. Podaří se Jakubovi domluvit si s Karlou další schůzku?

Zatímco se nejstarší z Klímů snaží zlanařit Frantu, aby mu pomohl přemluvit Báru, ať neopouští školu, Bára jde za mámou, aby jí vysvětlila, proč ji opustit chce. Zdá se, že v tom bude dlouhodobý pocit nedostatku nasazení a talentu oproti jejím spolužákům, pocit méněcennosti a tím způsobený syndrom vyhoření. Iva má pro Báru velké pochopení, ale její manžel žádné takové důvody nebere. A tak mu Iva připomene, že i jí se nelíbí, že se rozhodl, jak se rozhodl, ale respektuje ho. Respekt pro Báru v něm bohužel neprobudí. 

Místo toho, aby se Lumír těšil ve společnosti imaginární přítelkyně, kterou si vymyslel jako záminku pro klid v duši své mámy, a tak trochu na truc Ingrid skončí se spacákem u sebe v kanceláři. Jenže tam ho zase překvapí Mário, který přijde zhasnout světla. Zdálo by se, že Lumíra čeká jen zkažený večer, ale opak bude pravdou. Prožije ho velmi příjemně ve společnosti hospodské Kateřiny, u které se ubytuje. 

 

Zdroj:

  • autorský text