Drbárna ze ZOO: Viky to ještě neví, ale už konečně překoná špatné období

Drbárna ze ZOO: Viky to ještě neví, ale už konečně překoná špatné období
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Viky to rozhodně neměla v poslední době moc jednoduché –⁠ musela překonávat jeden nezdar za druhým. I tentokrát se bude muset ještě obrnit trpělivostí, ale někde v dáli už se zamračená obloha protrhává. Vypadá to, že zase vyjde slunce.

Albert prožívá také zvláštní období. Chce se kamarádit se všemi zaměstnanci ZOO, aby Herrmann v případě dotazování dostal na Alberta jen dobré reference. Jenomže lidé nemají moc chuť se s nenáviděným Albertem přátelit. Nějak tuší, že to není jen tak, aby byl najednou usměvavý a vstřícný, a tak si raději udržují bezpečný odstup.

Albert se opakovaně snaží o udobření s Kristýnou, ta však už pochopila, že to dobro, které v něm kdysi viděla, byla jen iluze. Všichni, kteří jí radili, ať se mu z dálky vyhne, tak měli pravdu.

Jen jediný člověk Albertovu snahu o přátelství ocenil. Sylva Machyánová zavětřila příležitost a z Albertova pracovního pohovoru bylo najednou rande s posezením u vína, ani se chudák nezmohl na protest. A Sylva si to hodlá užít. I přes Albertovu snahu odejít, kterou omlouvá tím, že má ještě další povinnosti, Sylva už naplánovala romantický večer a poslala děti na přespání ke kamarádům.

S vlezlou ošetřovatelkou má starost i Kristýna. Jako jediná se přihlásila na zaškolení na průvodkyni, aby převzala Kristýninu práci, jenže nesdílí pro práci takové nadšení jako Kristýna. Ta to moc nechápe. Dokonce Roklové vysvětluje, že to není dobrá volba, jenže nikdo jiný o post zájem nemá, a tak se nedá nic dělat.

Sid a Adam mají trochu „trable v ráji“, protože Judith se rozhodla, že Adama chce, a dokonce nutí otce, aby jí v namlouvání pomohl. Sid jejich úsilí nenese dobře a Adam má pocit, že žárlí zbytečně. Ona si to nemyslí –⁠ pokud by měl Adam jezdit častěji kvůli práci do Drážďan, jak si to ostatně Herrmann přeje, nevidí svůj vztah moc růžově.

Klus jako fotograf Filip
Tomáš Klus jako fotograf Filip | Zdroj: FTV Prima

Viky má dost nepříjemnou debatu s Danuší, a přestože si nepřeje, aby upozornila Petra, že by měl na dítě platit, nakonec se jí Petříkův otec ozve. Viky ale věří, že dostane zakázku na zelenou stěnu, kterou sehnal Karel, a peníze mít bude. Dokonce odmítá i velkou zakázku na šití šatů, aby měla dost času na první projekt. Jenže opět se jí nedaří, a přestože její cenová nabídka byla nejvýhodnější, z protekce práci dostane někdo jiný.

Filip už se na její trápení nemůže dívat, a tak se poptá po známých a sežene jí jinou zakázku. Jde opět o zelenou zeď. Když se aktivní fotograf vydá zeď přeměřit, tak upadne a zraní se. Nakonec je však opečováván od Viky, a tak si nemá na co stěžovat. Záloha 50 tisíc, kterou dostane na ruku, ji rozhodně hodně motivuje, aby se pustila do práce.

Zdroj článku:
  • autorský text