Posvítíme si na pestrý výběr italských filmů na Netflixu

Posvítíme si na pestrý výběr italských filmů na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Itálie je pestrá země, která je spjatá s dobrou kuchyní, s pracovitým národem severu a mafiánským prostředím jihu. Italský temperament je už legendární, stejně jako historie tohoto národa, která psala evropské dějiny.

Enrico Piaggio – Vespa

  • Životopisný film z roku 2019, ve kterém nechybí pořádná dávka romantiky

Příběh podnikatele Enrica Piaggia, který s odvahou a odhodláním dokáže zvítězit ve své profesní i lidské výzvě proti ekonomické krizi poválečné doby je zábavný a lidský. Aby zachránil pracovní místa v továrně, na svět přichází inovativní a cenově dostupný dopravní prostředek – skútr Vespa. Na designu spolupracoval jeden z geniálních italských designérů Corradin D'Ascanio, který vytvořil „italský zázrak“. Ale Piaggio musí zvládnout celou řadu překážek, než si vybojuje své místo na slunci. Příběh není jen o ambiciózním projektu, ale vypráví i o citech, lásce a přátelství.

Synové 'Ndranghety 

  • Italské kriminální drama z roku 2018, inspirované skutečným příběhem

Marco Lo Bianco je soudcem soudu pro mladistvé ve městě Reggio Calabria a v rámci své práce se musí denně potýkat s dětmi z nejvýznamnějších rodin 'Ndrangheta (místní mafiánská organizace) v provincii, které musí rozhodnout o své budoucnosti. Jedním z nich je Domenico, nejnovější člen velmi mocného klanu, jehož budoucnost se zdá být již poznamenaná, přestože se chce od své rodiny distancovat a začít jiný život. Soudce proto uvažuje o alternativních opatřeních místo vězení, která mohou dětem poskytnout možnost sociálního a kulturního růstu a vzdálit je od života, který jim byl předurčený rodinnou tradicí.

Společnice v lásce

  • Italská komedie z roku 2011, představí italskou ikonu Raoula Bovu (na úvodní fotografii)

Alice si užívá života v krásném domě se služebnictvem a těší se ze svého syna. Jednoho dne se vše změní. Manžel zemře při autonehodě a hýčkaná žena zjistí, že její život, jak ho znala, skončil. Po manželovi jí zůstalo tolik dluhů, že ani prodej majetku na umoření nestačí. A Alici tlačí čas. Pokud dluhy nesrovná, přijde o opatrovnictví syna.

Rozhodne se proto pro způsob obživy, který není pro každého. Její kamarádka ji podrobně zasvětí do nejstaršího řemesla světa, kde má šanci si vydělat dost peněz, aby se zbavila dluhů.

 

Zdroj:

  • autorský článek
Zdroj článku:
  • autorský článek