Hedvika Gregorová: Šedá myška z Ulice

Hedvika Gregorová: Šedá myška z Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hedviku Gregorovou v Ulici ztvárňuje Lenka „Veverka“ Zahradnická. Její postava se zdá být zpočátku velmi naivní, přesto si Hedvika umí prosadit svoje.

Z Kostelce do Prahy

Hedvika do prostředí Prahy zavítala z Kostelce, kde se seznámila s Boženkou Puklickou. Mladá milovnice koček a zmrzliny ihned padla ředitelce zdejší školy do oka a ta si ji hned začala představovat jako ideální partnerku pro svého syna Otíka. Hedvika je beznadějná romantička, a tak zatímco se jí mnozí muži snažili dostat jen do postele, ona spíše snila o lásce na celý život. A tu našla právě v Otíkovi.

Osudová láska

Otík zprvu vztah s Hedvikou vůbec nebral vůbec vážně. Jejich randění provázely různé patálie, a to zejména z Otíkovy strany, kdy si vymýšlel různé důvody a sabotáže, aby vztah s Hedvikou ukončil. To se ale během času změnilo a Otík se do Hedviky zamiloval. Dokonce tak bláznivě, že byl schopen za ní dojet kamkoliv a kdykoliv.

Dokonce mu ani nevadilo to, že Hedvika má syna Vašíka z předchozího vztahu. Boženka, stejně jako Hedvika, vztahu přála a představovala si pár jako šťastnou rodinu. Neřešila to, jestli bude s Otíkem žít v Kostelci nebo v Praze, toužila mít šťastné manželství.

Otík Puklický, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

A její sen se začal pomalu vyplňovat, když jI Otík požádal skoro nevědomky o ruku, načež mu Hedvika pohotově dala souhlas. Na svatbu se těšila a plánovala jI do sebemenších detailů a kompromisů vzhledem k Otíkovi. Ten ale během příprav začal téměř panikařit.

A to vyvrcholilo během svatebního obřadu, kdy utekl. Lenka, která postavu Hedviky ztvárňuje, byla v té době ale těhotná, tudíž maskéři museli volit volnější střih svatebních šatů. S Otíkem se naposledy viděla, když opouštěla penzion, ve kterém se velkolepá svatba měla odehrávat. Ten se jí s vyděšeným výrazem omlouval, ona jeho omluvu ale nepřijala a odjela pryč.

Staro-nový začátek

Hedvika se s Otíkem od svatby pár let neviděla. Vzhledem k pracovním povinnostem a nové příležitosti se vrátila do Prahy. Když se o tom Otík dozvěděl, musel Hedviku okamžitě vidět. Pořád si byl vědom toho, jak moc Hedvice ublížil a že jí dluží omluvu. A ne jednu.

Po sérii neúspěšného omlouvání a vylévání si másla na hlavu, se Hedvika rozhodla dát Otíkovi přece jen novou šanci. A tak spolu začali znovu randit a hledat si k sobě cestu. Hedvika se nakonec i přestěhovala k Otíkovi spolu se synem Vašíkem.

Nakonec Hedvika Otíka pojala za manžela. Tentokrát se svatba obešla bez kdejakých problémů a dokonce se zdálo, že Hedvika našla vše, o čem jen snila. Štěstí jim ale nevydrželo dlouho. Otík totiž vlivem zhroucení skončil v nemocnici. A když se Hedvika dozvěděla příčinu jeho zhroucení, z té naivní romantičky se rázem stala bojovnice, která se rozhodla bojovat nejen za svého manžela, ale i za svou rodinu.

 

Zdroj:

Zdroj článku: