Nešťastní kluci z Ulice: Ostatní děti se jim smějí, trápí je, nebo mají oni sami trápení s rodiči

Nešťastní kluci z Ulice: Ostatní děti se jim smějí, trápí je, nebo mají oni sami trápení s rodiči
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Děti někdy dokážou pořádně zazlobit a potrápit. Ať už malé nebo velké, všechny mají nějaké vrtochy. A k tomu ještě trápení. Chris ve školce, Alex s tátou a Kateřinou a Šimon ve škole. 4326. díl Ulice bude proto věnovaný hlavně jim a jejich starostem.

Christian je malý ďábel. Jak Skyler, tak Franta s ním mají velké starosti. O školce nechce ani slyšet, natož tam jít. S novým týdnem přichází další mučení rodičů. Skyler hned v pondělí ráno volá Frantovi, ať už ji zachrání, protože se Chris znovu vzpouzí a odmítá kamkoliv jít. S Frantou se nakonec umoudří a do školky se nechá odvést.

Po školce se zavře v pokoji u Franty a není o něm vědět. Nechce se mu ani mluvit, jak Franta řekne Báře, když se ho ptá, jestli se mu má jít věnovat. Franta totiž pohořel u zkoušky, a tak musí honem něco dodělat, aby to poslal profesorovi. Později odpoledne má František předat Chrise Skyler a s Bárou se domluví, že zbytek dne stráví spolu. Skyler však Frantu zdrží v Coolně, aby mu povyprávěla zážitky z pracovního dne a Bára zůstává znovu sama.

Rozebírají také, proč nechce Chris chodit do školky. Ostatní děti se mu totiž smějí. Když později Franta konečně dorazí domů, usednou s Bárou ke stolu a užívají si společné chvilky. Jenže ty nebudou trvat dlouho. Skyler znovu píše Frantovi a sděluje mu, že je Chrisovi špatně. 

Lumír má také starosti se synem. Těžko říct, jestli je na tom líp nebo hůř než Skyler s Frantou. V případě Lexíka nejde o odpor ke školce, v jeho případě ke škole, kam letos nastoupil jako prvňáček, to zvládá hravě. Tíží ho však vztah jeho táty s “Krabicí”, jak nazývá Kateřinu.

Po tom, co je viděl, jak se k sobě měli v ložnici při oslavě jeho narozenin, hlídá tátu jako ostříž a vrhá na něj vyčítavé pohledy, kdykoliv se Lumír podívá do telefonu. Po tomhle zážitku a nevydařeném výletu do ZOO se Kateřina stáhla a Lumír se začíná bát. Ingrid proto dojde orodovat za Lumíra ke Kateřině. Vysvětlí jí, proč se za ní nechce zastavit. Má totiž strach, že se s ním Kateřina rozejde.

Kateřina se zarazí, když to slyší a využívá času, kdy nejsou ani Alex, ani Vilma nikde poblíž a jde Lumíra ujistit, že tak to není. Podaří se jí to s velkou pomocí Ingrid. Lumírovi spadne velký kus kamene ze srdce, když otevře dveře a uvidí v nich stát Kateřinu s vřelým úsměvem.  

Zdroj: TV Nova

Šimon se potká s Michalem Klímou na chodbě školy a hned si padnou do oka. Šimon totiž našel Michalovu peněženku před školou, a tak mu ji přišel dát. Oba jsou zapálení fandové jedné počítačové hry a domluví se, že si spolu někdy zahrají.

Michal už musí jít a Šimon znovu zůstává napospas dvěma syčákům, kteří ho neustále obtěžují. A napětí mezi nimi začíná eskalovat. Šimon se opravdu statečně brání, ale co zmůže sám proti přesile? Nějaký parťák v tomhle boji by se mu jistě hodil. Jenže to by to nejdříve musel někomu říct, zatím se to snaží řešit sám, ale vůbec se mu to nedaří. Zanedlouho se však budou dít věci a doma u Gábiny bude co řešit. 

Zdroj článku:
  • Autorský text