Ulice: Alex je noční můra všech zamilovaných. Žít s Vandou je taky za trest, ale co, Luděk má, co chtěl

Ulice: Alex je noční můra všech zamilovaných. Žít s Vandou je taky za trest, ale co, Luděk má, co chtěl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vanda má obrovské starosti. Zatímco Blanka řeší ve 4329. dílu trable s Kristýnou, která uvažuje, že nenastoupí do školy, Vanda nemá co na sebe. Není to úsměvné? Alex si zase dojde do hospody pro Lumíra, pověsí se na něj a odvede si ho domů.

Blanka s Kristýnou opět nemohou nalézt společnou řeč. Tentokrát jde o spor kvůli Kristýnině škole, kam vlastně ještě ani nenastoupila, a zvažuje, že na ni ani nenastoupí. Blanka jí nerozumí. Vždyť spolu o jejím studiu všichni v rodině vedli sáhodlouhé rozhovory, i když představa Blanky a Luďka o studiu jejich dcery byla zcela jiná. I tak ale nakonec pochopili, že se chce Kristýna vydat jiným směrem, a nechali ji rozhodnout se podle jejího přání.

Teď však Kristýna obrací a najednou na obor adiktologie nastoupit nechce. Naprosto ztratila jakoukoliv motivaci. Prý jí škola, po které zpočátku tak toužila, zničila její vztah s Denisem. Adam zkouší Kristýně domluvit bez přítomnosti Blanky, protože ta má co dělat, aby udržela emoce na uzdě. A Luďkovi? Tomu to pro jistotu zatím neřekl vůbec nikdo. Blanka se z toho nějak nemůže vzpamatovat, a tak to musí říct alespoň Veronice. Ta ji však nemá, jak podpořit, protože přesně tohle téma vysoké školy bylo příčinou hádek mezi ní a Rozinou. I když jí domlouvala, i když ji prosila, i když se rozčilovala, bylo to marné. Rozina si nakonec stejně prosadila svou a odcestovala do Ameriky. 

Zdroj: TV Nova

Luděk to s Vandou nemá vůbec těžké. Tedy na jednu stranu ano. Kňourání kvůli hloupostem je totiž Vandina silná stránka. A kdo by to vydržel dlouho poslouchat? Nikdo, ani Luděk, který si zpočátku konverzace, dá-li se tak právě tento rozhovor s Vandou nazvat, pokouší Vandu udolat racionálními názory. Pro Vandu však racionalita neexistuje.

A co se tentokrát objevilo za problém? Vanda totiž nemá co na sebe a zanedlouho mají společně odcestovat na lékařskou konferenci. A tak Luděk vytahuje platební kartu a dává ji Vandě. Té se v tu ránu rozzáří oči, ani horoskop k tomu nepotřebuje. Po nákupech se nadšená Vanda zastavuje za Amálkou a rozplývá se, jak je Luděk velkorysý a skvělý a jak pěkně si zanakupovala. 

Alex si dojde pro tatínka do hospody. Narazí tu na Milenu Pumrovou, která mu Lumíra ochotně sežene. Ví totiž naprosto přesně, kde a s kým se nachází. A udělá to se vší chutí. Překazí tím totiž Lumírovi s Kateřinou techtle mechtle. Když se Lumír objeví, je vystrašený, co se stalo. Něco s babičkou? Nebo se něco zlého přihodilo jemu? Vůbec ne, Lexík Vilmě utekl jen proto, že nechtěl, aby byl táta s Kateřinou.

Alex se na Lumíra pověsí a chce, aby šel hned domů. Kateřina mu přitom nabízí koláč a zmrzlinu. No, které dítě by tomu odolalo? Alex však ano. Tomu jde o jediné. Odloudit tátu Krabici a zvítězit nad ní. Při návratu domů se v bistru střetnou s Vilmou, která celá vyděšená hledá Alexe. Když se dozví, že byl v hospodě najít tátu, nestačí se Vilma znovu divit a spustí oblíbenou písničku plnou výčitek. Lumír jí totiž tvrdil, aby měl chvilku klid a čas na Kateřinu, že jde na radnici. Jak dlouho se dá tohle vydržet? 

Zdroj článku:
  • Autorský text