Ulice: Mastný je nepoučitelný starý pes, s čím má zase problém?

Ulice: Mastný je nepoučitelný starý pes, s čím má zase problém?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Z nějakého důvodu se cítí být vždy nadřazený nad ostatní. To má ze svého dlouhého působení v politice a na pozici starosty, kde se všemi mluvil spatra. Jenže na tento styl jednání by si měl už dávno odvyknout. S čím má Mastný zase problém? 

Mastný si ještě pořádně nezvykl na režim domácího vězení a už vystrkuje růžky

Mastný si zkrátka nedá pokoj. Místo, aby skákal radostí, že mu bylo umožněno domácí vězení a že jeho dcera zvládla chemoterapie, pořád nemůže strávit přítomnost Jirky Hermana. Ten v žaludku ležel i Mileně Pumrové, ale jak se později ukázalo, už s ním problém nemá. Moc dobře totiž vidí, jak významný vliv na její dceru má. Vzpamatovala se, zanechala výčitek a snaží se dělat vše pro to, aby byli všichni šťastní.

Dokonce Mastného až umravňuje. Neustále ho přesvědčuje, aby nechal Jirku být. Jenže Mastný pořád cítí křivdu za Jirkovo vyšetřování i za vyhrožování videem. Přitom ani netuší, že to byl právě Jirka Herman, za kterým za něj šla Milena Pumrová orodovat. To, jestli propuštění Mastného zařídil Herman, není jasné. Mohl se však přimluvit na patřičných místech. 

Mastný a Herman se asi nikdy nesnesou. Ale zatímco Jirka Herman zvolil taktiku nečeřit vody, Mastný opět přemýšlí, jak dostat Hermana na kolena. Ale proč? Bylo by mu lépe, kdyby Gábině přidělal starosti? Tak daleko Mastného ego nedohlédne. Sice se tváří, jak mu závisí na dceřině štěstí, pravdou však je, že je zahleděný jen sám do sebe.

Mastný pořád cítí křivdu za Jirkovo vyšetřování i za vyhrožování videem, zdroj: Tv Nova 

Jaký podraz na Hermana asi ušije? 

Jenže přemýšlet nad tím, jak Hermana přinejmenším zesměšnit nebo mu udělat problémy v práci je jedna věc, praktické uvedení věcí do pohybu je věc druhá. Jak by to asi Mastný udělal? Má nějaké známé na policii? Jenže tam by se neměl jako propuštěný a dobré skutky konající vězeň ani ukázat. Pomohou mu podraz na Hermana vymyslet jeho staří známí z politiky? Přes ně už by nějakou křivárnu podniknout mohl. Jenže kdo bude kvůli Mastnému, který už teď v politice kvůli svým kauzám v minulosti nic neznamená, nasazovat vlastní krk? Nejspíš od něj dají všichni ruce pryč. 

Možná teď Mastný ani nebude mít čas na to, aby řešil Hermana. V ohrožení totiž bude jeho vlastní vnuk. Ve staronové škole se velmi nečekaně stane obětí šikany. Ta se bude stupňovat. Kdy Šimon pochopí, že se jí sám neubrání a je nejvyšší čas někomu se svěřit? Udělat by to mohl u šachů, které s ním Mastný začíná hrát. Možná si ale Mastný sám všimne, že Šimon není ve své kůži a že to souvisí právě se školní docházkou. Že by to, co zameškal u své dcery Gábiny, teď dohnal u vnuka Šimona? Možná! Diváci si totiž ještě mohou pamatovat, že pozorným a přívětivým otcem Mastný nikdy moc nebyl. Gábina o tom ví své, a proto ji až udivuje, jakou péči má nyní o Šimona. 

Zdroj článku:
  • Autorský text