Zlatá labuť: Zakázaná, spalující, nádherná, vášnivá láska. Tak básnil Gruber před Evou, než odhodil masku

Zlatá labuť: Zakázaná, spalující, nádherná, vášnivá láska. Tak básnil Gruber před Evou, než odhodil masku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Petr naštěstí svůj hloupý nápad s otráveným vínem přežil. Je mu zle, ale má dost sil, aby Ireně vyčetl udání Kantora. Jenže ona tvrdí, že kdyby dotáhl svůj plán s Gruberem, bylo by všechno už jinak. Ireně je však Martin úplně lhostejný. (Pozor, článek obsahuje spoilery k 51. epizodě)

Petr se chce odpoutat od Toni, ale sám začíná chápat, že to nebude tak jednoduché. Sebevědomá blondýna se mu vryla už hluboko pod kůži, navíc se opravdu snaží, aby napáchané škody zmírnila. Podařilo se jí prodat drahé látky, chce udělat z obchodu zázemí pro filmaře, a dokonce je ve vyjednávání ohledně malého Edy úspěšnější než Petr. Toni vsadila na Dittrichovou. Ta rozhodně ví, co platí na jejího manžela, a Toni zase našla její slabé místo. Majetek, který by na Edu právem přešel od rodiny Petra, není zanedbatelný, tak proč tlačit na adopci, která by Edu o jeho dědické právo připravila?

Ředitelka Toni
Ředitelka Toni | Zdroj: TV Nova

Eva je zmatená a zoufalá

Eva prožívá peklo. Babi se na ni sice nezlobí kvůli Martinovi, ale spíš proto, že tuší, že za vztah s Gruberem nakonec bude muset zaplatit hrozně velkou cenu. A nikdo jí už nikdy vztah s takovou nacistickou zrůdou neodpustí.

Na šatně v práci jí zase konfrontuje Jakub. Proč něco pro Alenu neudělá? On za ní byl ve Veltrusech, dokonce ji i viděl, ale nemohl s ní promluvit. Jenže Eva neví, jak by ji mohla dostat domů. Navíc, v hlavě má teď spíš Martina, který je v ohrožení života.

Zoufalá Eva jde za Irenou. Chce jí od srdce říct, co si myslí o jejím udání. Jenže Irena drží v ruce mnohem více trumfů. Evě se tak po této návštěvě rozhodně neulevilo. Spíš naopak. Irena umí ranit pár slovy jako nikdo jiný.

Další Irenina snaha

Na scéně se opět objevuje Záhoř. Irena má pro něj další práci. Když zvládl unést děti Grubera, dostat z Lebensbornu z Veltrus Alenu pro něj bude hračka. A ona bude určitě spolupracovat. Záhoř se ale kroutí. Popravuje se teď bez soudů a je to mnohem větší risk. Irena zvyšuje odměnu, a nakonec se domluví.

Nikdo jí nechápe, láska jí spaluje

Eva a domácí
Eva a domácí | Zdroj: TV Nova

Dita sice předstírá bezstarostné děvče, které našlo způsob, jak si v tak složité době plnit sny, ale ve skutečnosti svou upřímností a tvrdostí zmatenou Evu dokázala už úplně rozložit. Vzduchem proletělo i pár facek. Eva možná právě v ten moment pochopila, že je pro všechny jen nacistická d…a.

To ji utvrzuje v tom, že se znovu musí pokusit zabojovat o Martinovu svobodu. Přece musí nějak ten vztah s Gruberem ospravedlnit. Před ostatními i před sebou.

Gruber má pocit, že musí ukázat, jaký je chlapák, a tak pro Evu nechá připravit romantický poslední večer v roce v kavárně obchodního domu. Jen oni dva a obsluha. Eva si však nevybrala nejlepší moment pro další žadonění ohledně Martina. Gruber je pořádně naštvaný, když vidí, jak moc jí na bývalém příteli záleží.

Romantický večer se tak začíná měnit a atmosféra houstne. On si musí jít zapálit na terasu, aby se uklidnil. Na stole zůstane v pouzdře jeho zbraň.

Eva je zoufalá a ve vzteku jde za ním s namířenou zbraní. Během krátké chvíle se dozví věci, které rozhodně slyšet nechce. Nemá sílu odcházejícího muže zastřelit. Přijde jí snadnější obrátit zbraň proti sobě. Konečně bude mít klid…

Právě když odnáší zakryté tělo z obchodu, venku stojí Petr a Toni, které bylo už definitivně odpuštěno. Dívají se za muži s nosítky. A o kus dál stojí Bára a sleduje, že na rozdíl od ní Petr už jejich odloučení překonal.

Zdroje článku: