Rivalita u Hložánků. Zvítězí rodina nebo práce?

Rivalita u Hložánků. Zvítězí rodina nebo práce?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V Ulici je před volbami, a zatímco Tonda Hložánek chtěl věci dělat tak jako vždycky, jeho syn Jirka mu hází klacky pod nohy. Rozhodl se totiž kandidovat na post starosty a nepřipadá mu vůbec hloupé, že by z křesla vyšoupl dosavadního starostu, kterým je jeho vlastní otec. Je toho názoru, že změna je život!

Hlavně žádné změny... čeho se Tonda Hložánek tolik bojí? 

Hlavně žádné změny, změny jsou špatné, jistota je dobrá... přesně tato a podobná hesla teď často opakuje starosta Tonda Hložánek, který má co dělat, aby ve spánku neuškrtil svého vlastního dospělého syna Jirku. Ten se totiž začal angažovat v politice a má namířeno na post starosty a ještě dál. Nelíbí se mu totiž, jak jeho otec politiku dělá a má za to, že politická sféra potřebuje změnu. Tou změnou má být on sám.

A zatímco Jirka bere volební souboj sportovně, jeho otec z toho má osypky. Čeho se bojí? Neměl by být rád, že jde jeho syn v jeho šlépějích? Nemělo by ho těšit, že je Jirka dostatečně sebevědomý a ambiciózní? Možná, kdyby dělal něco jiného. Takhle je to soupeř, rodina nerodina. Jak se k celé věci postaví Mirka? Ta může těžit z několika výhod, které tyto události přinesou. Její manžel bude více zaměstnaný prací, a proto bude méně koukat po ženských a vysedávat v hospodě.

Díky návratu staronové postavy do Ulice - Jirky Hložánka, se budou diváci moct těšit na častější výstupy herce Miroslava Hanuše, kterého bezesporu milují. Jeho styl hraní je jedinečný a i do dramatických situací vnáší komické prvky.

Když Tondu Hložánka něco štve, buď na to před Lumírem nadává, řeší to doma nebo to zapíjí v hospodě. Jenže až doteď nemusel řešit nic podobného, jako řeší teď. Proti němu se do volebního souboje postavil jeho vlastní syn a na domácí nepohodu je zaděláno. Aspoň se u Hložánků nebudou nudit.

Ondřej Havel hraje v Ulici Jirku, syna Tondy, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Nejhorší na tom bude, že se za Jirku postaví sám Lumír

Holý fakt, že se Jirka Hložánek bude nově angažovat v politice, zvedá jeho otci tlak. Co teprve, když se postupem času dozví, že je jeho kamarád Lumír vlastně na straně jeho syna? Tak to nejspíš nevydýchá. Ve své volební strategii Tonda na Lumíra spoléhal. Co bude dělat, když se k němu otočí zády? Když myšlenky jeho syna podpoří někdo tak zkušený, jako je Lumír, budou mít určitě větší váhu, a tedy i možnost zvítězit.

Jenže mít syna v politice, to je Tondova noční můra. A dobře se spát nebude ani jeho ženě Mirce. Ta bude mít totiž co dělat, aby vášně obou krotila. Co nakonec zvítězí? Práce nebo rodina? Najdou otec se synem ještě někdy společnou řeč? Diváci se mají opět na co těšit. Po dlouhé době budou mít možnost vídat opět radniční prostředí, které vídávali za časů, když byla starostkou Světlana Nyklová nebo když na radnici řádil Radek Mastný.  

Zdroj článku:
  • Autorský text