Tondův tragický začátek týdne – prohra ve volbách a spolupráce s Jirkou?

Tondův tragický začátek týdne – prohra ve volbách a spolupráce s Jirkou?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Neúplatní končí a v Ulici zavládne nová politická strana –⁠ hnutí Pro změnu. Většina občanů je nadšená, snad kromě Mastného, který tuší, že na radnici bude prostřednictvím syna nadále vládnout Tonda. Ten ale na utvoření koalice se synem asi nikdy nepřistoupí…

Tonda prohraje volby, jak to s ním zamává?

U Lumíra začíná depresivní a náročné ráno, tedy alespoň pro Tondu. Navzdory vší snaze a rozdaným propiskám s logem Neúplatných jeho politická strana ve volbách pohoří. Na trůn usedne nový starosta a s největší pravděpodobností to bude perspektivní Jirka Hložánek. Nabízí se však možnost, aby jeho hnutí Pro změnu utvořilo koalici právě s Neúplatnými. Jirka se navíc odhodlá přijít až k Lumírovi domů, aby se pokusil navázat s paličatým tátou spolupráci, ale ten o tom samozřejmě nechce ani slyšet.

Kdyby tak Tonda tušil, že Jirku tajně volila i Kateřina, kterou opakovaně žádal o podporu Neúplatných, ba dokonce i jeho nejlepší kamarád Lumír! Och, takovou zradu by jistojistě nerozdýchal. Jediné, co jej momentálně těší, je zájem manželky Mirky, jež ho přemlouvá, aby se vrátil domů. Tonda tak zvedne kotvy a opustí dočasný azyl. U něho se ale rozhodně nelze spoléhat, že se na Lumčově prahu během pár hodin zase neobjeví.

Šimona chytnou při ničení nástěnky

Šíma poprosí mámu o pět set korun, údajně na koupi nové učebnice angličtiny, protože starou zašantročil. Ve skutečnosti musí dát peníze svým šikanátorům, aby ho nezbili. Gábině se ovšem přílišné utrácení nezamlouvá a požádá syna, aby se nejdřív ujistil, že starou učebnici přece jen nepřehlédl. Určitě ji nakonec někde objeví. Chlapec zamíří do školy jako zpráskaný pes ještě dřív, než vůbec dostane nakládačku. Tyrani si ho samozřejmě hnedle najdou a začnou ho šacovat, aby se ujistili, že před nimi nic neschovává. Než bude následovat výprask, Šimon se duchapřítomně zachrání příslibem, že přistoupí na jejich nedávný návrh a zničí školní nástěnku. Naneštěstí ho přistihne Prokop.

Gábinu tak večer překvapí nepříjemný telefonát pana ředitele. Nikdo nechápe, co to mladíka popadlo, a on se ani nesnaží své počínání rozumně vysvětlit. Čirou náhodou je svědkem rozhovoru Mastný, jenž se přišel ke Gábině tak trochu schovat před semetrikou Milenou. Právě on se uvolí dát Šimonovi peníze na opravu nástěnky. Otázkou ale je, zda částka neskončí v kapsách šikanátorů. Ti se pochopitelně obávají, aby Šimon nevyžvanil pravdu…

Anička stále mluví o Skyler, Bára jde stranou, Zdroj: TV Nova

Bude Skyler bydlet v garsonce po Sáře?

Chris už si v nové školce našel prvního kamaráda a zdá se, že v anglicky mluvícím prostředí je zatím spokojený. To alespoň tvrdí Skyler, když zaskočí na kávu za Aničkou do bistra. Svěří se jí, že hledá nový byt a že se zrovna chce jít na jeden podívat. Je prý mnohem levnější a bližší.

Aničku napadne, že v Lumírově domě je vlastně stále přístupná garsonka po Sáře. Možná by pro Skyler byla ideálním řešením. Později během dne navštíví Aničku Eva a dojde řeč také na Skyleřino bydlení. Při té příležitosti se Eva podiví, že Báře nevadí, když má František svou bývalou partnerku pořád za zadkem. Vždyť i Anička o ní často mluví, zatímco o Báře skoro vůbec. Bára má ale aktuálně jiné starosti – chce se stát učitelkou.

Zdroj článku:
  • Autorský text