Zlatá labuť: Postava, která se konečně pěkně vybarvila

Zlatá labuť: Postava, která se konečně pěkně vybarvila
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ohlasy na novou ředitelku Toni byly už od začátku velice rozdílné. Na mnoho diváků působila velmi pozitivně, protože byla usměvavá, budila dojem, že chce pomáhat, a udělá vše, aby obchod přečkal těžkou dobu. Jiným se zdála podezřelá a tajemná.

Petr Kučera ji do funkce ředitelky nechtěl a po špatných zkušenostech s Antonínem Bouchnerem, kterého Irena do vedení obchodu přivedla, chtěl na tuto pozici někoho, koho má prověřeného a kdo s ním umí dobře spolupracovat. Takového člověka v obchodě měl. Jenže šéf ostrahy Václav Mach jeho nabídku odmítl.

Šárka Krausová jako Toni
Šárka Krausová jako Toni | Zdroj: TV Nova

Měl pro to své důvody. Správně tušil, jaká doba přichází, a se svou minulostí nechtěl být tak moc na očích. Navíc, dosavadní práce mu plně vyhovovala.

Znovu se tedy o místo ve vedení postarala Irena a ani tentokrát neměla šťastnou ruku. Antonie Adamová (Toni) se sice v ředitelské pracovně rychle zabydlela, ale od prvních dnů bylo jasné, že má políčeno na Petra Kučeru. On sice chvíli odolával, ale už v minulosti předvedl, že v milostném životě nemá moc pevnou vůli, a tak Toni, částečně i přes hezký přístup k Edíkovi, nakonec přece jen docílila svého.

Nikdo už se asi nedozví, jak to bylo s tou falešnou správou z Francie, která potvrdila obavy Petra, že je Bára mrtvá. Toni správně vycítila, že jediná překážka, která stojí v cestě jejímu štěstí, je právě prodavačka Bára. Tak jednoduše zařídila, aby bylo věrohodným způsobem Petrovi oznámeno, že Bára už se do jeho života nevrátí.

Toni se v průběhu času musela sama vyrovnat s tím, že nakonec nesplní své plány, kvůli kterým do Zlaté labutě přišla. Původně chtěla Petra a jeho rodinu zničit. Vedly ji k tomu osobní důvody. Její otec měl pod nátlakem prodat pozemky s přehradou, která byla nezbytná pro provoz elektráren, které Petrova rodina stavěla pro Němce. A aby byl její otec méně tvrdohlavý, Němci na něj zatlačili přes jeho manželku, matku Toni, která nakonec zemřela.

Toni měla v plánu obchod zničit a téměř se jí to podařilo. Zadlužila obchod u banky a pohledávku koupil Dittrich. Vyhrožoval Petrovi zavřením obchodu. Nakonec tak dosáhl svého a Petr se vzdal syna, aby obchod zachránil.

Už tato situace ho měla varovat, ale on i tak Toni vzal na milost. Nejen, že ji nevyhodil, jak chtěla Irena, ale vzal si ji do bytu! To Toni na chvíli zastavilo v její pomstě. Nakonec Petr nebyl tak špatný, jak si původně myslela.

Druhá situace, která ho měla varovat, nastala záhy. Vrátila se pochovaná Bára. Nikdy nemířila do Francie, takže ani tamní Červený kříž nemohl mít informace o jejím zastřelení. Bára zamířila na opačnou stranu a na Slovensku plánovala přechod hranice, který nakonec nevyšel.

Petr vůbec falešnou zprávu neřešil a první dny po návratu Báry to vypadalo, že Toni se nemá čeho bát. Sebevědomá blondýna dokonce po velkém váhání souhlasila i s tím, aby se Bára vrátila do obchodu.

Petr se nedokázal rozhodnout, co dělat. S Toni mu bylo dobře, zkušená intrikánka dobře věděla, jak mu zvedat sebevědomí a soucítit s ním v pravý moment. To vše až do okamžiku, než pochopila, že Petr se stále více ztrácí v hnědých očích své prodavačky.

Uražená ješitnost tak znovu zažehla plamen pomsty a Toni se spojila s Gruberem právě v okamžiku, kdy se Petrova rodina dozvěděla, že přijde o obchod, o elektrárny i o domov. A Toni se stala Gruberovou prodlouženou rukou, která má majetek rodiny spravovat.

Žena, která přišla o matku kvůli Gruberovi, o rodinný majetek, kterého se její otec musel pod nátlakem Grubera vzdát, se dala do služeb tohoto muže jen proto, že chtěla dát Petrovi lekci.

Bude zajímavé sledovat, zda si autor scénáře vzpomene, že Toni věděla o plánech Petra, když šel za Gruberem s lahví otráveného vína. To by rozhodně Gruber řešil jediným možným způsobem, kdyby se tuto skutečnost dozvěděl.

Zdroj článku:
  • Autorský text