Tento týden se v Ulici pěstovala tráva, Kaštan lákal Michala na chatu a Kristýnu zdrtilo setkání s Denisem

Tento týden se v Ulici pěstovala tráva, Kaštan lákal Michala na chatu a Kristýnu zdrtilo setkání s Denisem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Přinést do školy sazeničku konopí nebyl od studentů nejchytřejší nápad. Málem to vedlo ke zrušení pěstitelského kroužku. Kristýna se dosud nevzpamatovala z rozchodu s Denisem, a tak ji rozhodilo, když ho potkala. Kaštan nabídl Michalovi brigádu na chatě, ale Vítkovi to bylo náramně podezřelé.

Studenti přinesli do školy konopí

Pěstitelský kroužek se v pátek rozšoupl, když zůstal na chvíli bez dozoru a dovolil si zařadit mezi sazeničky zakázané konopí. V pondělí se tak Magda s Tomášem náramně divili, když přišli do třídy a objevili ve skleníku marihuanu. Před Prokopem, jenž toužil úspěchy kroužku zdokumentovat, se pokusili celou věc zamést pod koberec, ale jejich nervozity si všiml Otík a přiměl je, aby ho do tajemství zasvětili. Byl to právě Ota, koho Prokop přistihl s marihuanou v ruce.

Jakmile se dozvěděl, že sazeničku přitáhli do školy studenti a Magda s Tomem mu to chtěli zamlčet, příšerně se rozčílil a s Magdou se pohádal. Nejvíc mu na tom vadilo, že jej v roli ředitele nikdo nebere vážně. Nechal svolat žáky a naznačil jim, že pokud se něco podobného bude opakovat, zruší kroužek.

Evžen pomohl Kristýně z deprese

Kristýna se potkala s Denisem a natolik ji to sebralo, že se Luděk rozhodl zasáhnout. Zašel za Denisem, aby mu řekl, že jen kvůli němu se dívka chce vykašlat na vysokou a že to nejmenší, co pro ni může udělat, je definitivně jí zmizet ze života. Denis poslal Kristýně zprávu, že se chce sejít, a v ní vzplála naděje, že se mu možná stýská.

Ve skutečnosti chtěl jenom vědět, proč kvůli němu odmítá studium, na které se tak usilovně připravovala. Kristýna dospěla k názoru, že Denise za ní poslal táta, a to ji zklamalo ještě víc. Rozplakala se a nebýt Evžena, plácala by se v tom nadále. Jeho povzbudivý monolog o vlastních zkušenostech jí nicméně dodal potřebný klid. Dokonce se rozhodla, že školu přece jen zkusí a také vyhledá pomoc psychologa.

Evžen je oporou všech Volákových, Zdroj: TV Nova

Kaštan chtěl vzít Michala na chatu

Kaštanovy bolesti přetrvávaly, takže si nemohl ani umýt výlohu, ale Michal mu pomohl. Při té příležitosti dostal chlapec nabídku, že by si mohl přivydělat štípáním a nošením dřeva na Kaštanově chatě u Berounky. Starý pán by ho tam vzal na celý víkend. Chlapec předpokládal, že mu rodiče bránit nebudou. Co by mohli mít proti pomoci nemocnému sousedovi? Ale táta ho překvapil. Nelíbila se mu představa, že by nechali čtrnáctiletého syna samotného ve společnosti prakticky cizího člověka. Co když je Kaštan na chlapečky? Právě Vítek nakonec přišel s nápadem, že na chatu pojede celá rodina.

Franta naštval Báru kvůli penězům

Děti se Chrisovi smály, že divně mluví, a tak pro něj Franta hledal jinou školku, kde by se používala angličtina. Jednu takovou skutečně objevil, ale bude zřejmě pěkně drahá. Bára se proto nabídla, že svému partnerovi přispěje. Franta ji ovšem rázně odmítl s tím, že záležitosti kolem Chrisovy školky se jí vůbec netýkají. Tohle je jenom mezi ním a Skyler. Ačkoli tak možná neučinil úmyslně, odstavil Báru na vedlejší kolej a velmi se jí dotkl.

Zdroj článku:
  • Autorský text