KVÍZ: Zjistěte, jak dobře znáte filmy s Jaroslavem Marvanem

KVÍZ: Zjistěte, jak dobře znáte filmy s Jaroslavem Marvanem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nerudný revizor Anděl a policejní rada Vacátko. To jsou asi nejslavnější role Jaroslava Marvana. V jakých dalších filmech si zahrál? Ověřte si své filmové znalosti v našem kvízu.

Jaroslav Marvan se narodil na počátku dvacátého století. Místo narození a jeho původní povolání vám zatím nemůžeme prozradit, neboť je možné, že se objeví v našem kvízu. Jeho práce ho zavedla až do dalekého Užhorodu, tedy na tehdejší Podkarpatskou Rus. A právě tam objevil svou lásku k divadlu a herectví.

Po návratu se usadil v Praze a po krátké epizodě, kdy se živil jako výběrčí v úvěrovém ústavu, se vrhl na dráhu profesionálního herce. Štaci v divadle mu domluvil jeho přítel Josef Čapek. Stal se tak dvorním nahrávačem slavného herce a komika, jehož jméno vám zatím také neprozradíme.

Vytvořil celou řadu nezapomenutelných rolí v divadle, ve filmech, seriálech a také v pohádkách. Patřil mezi vůbec nejlépe placené herce v republice.

Co se týká osobního života, více než 50 let strávil v manželství s Marií Marvanovou. Z tohoto svazku ale nevzešly žádné děti. Jediného potomka se dočkal až na sklonku šedesátky, kdy mu jeho milenka, o 26 mladší Alena Jančaříková, porodila dceru.

Vyzkoušejte si v našem kvízu, jak dobře se ve filmech spjatých s Jaroslavem Marvanem orientujete.

Zdroje článku: