Ulice: Dělá si Lumír z Kateřiny legraci? Myslí vážně, že ji pozve na výpravu s Alexem pod podmínkou, že se k sobě nebudou mít?

Ulice: Dělá si Lumír z Kateřiny legraci? Myslí vážně, že ji pozve na výpravu s Alexem pod podmínkou, že se k sobě nebudou mít?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
To Lumír zase vymyslel. Alex bere Kateřinu na milost, má to však své ALE. Šimon se vzepře spolužákům, Jirka Herman večeří s Mastným a Vítek Klíma jede s Kaštanem na chatu. Ve 4335. dílu se máme na co těšit.

Iva Klímová se na dámském večírku pěkně rozparádila a doma padla synu Michalovi do náruče. Nemohla si tedy ani všimnout, že potají popíjely i její děti společně se Žofkou. Ráno se všichni scházejí u snídaně, ale nikdo z nich nemá na jídlo ani pomyšlení. Iva se sotva drží na nohou a má žaludek na vodě.

To však naštěstí neví, že stejné potíže mají i Anežka, Michal a Žofka. Dokonce nahmatá v Žofčině batohu cosi připomínající láhev od piva. Nad Anežčiným vysvětlením, že tam má vymytou láhev vodky na pití ve škole, se Iva ani nepozastaví. Iva se dokonce za její včerejší chování stydí a přemýšlí, co si o ní pomyslí Žofka. 

zdroj : TV Nova

Šimon při příchodu do školy znovu bojuje s nástrahami jeho starších spolužáků. Ti se baví se spolužačkami u vchodu do školy a Šimonovi jeden z nich podkopne nohu. Šimon padá na zem a gestem zvednutého prstu dává najevo jeho podrážděnost a zoufalství.

Od zoufalství však nemá daleko k pomstě. Po zvonění se schová v šatně, vkrade se jim do skříňky a vezme jim boty. Svěří se Michalovi, který se obává, že tím rozpoutá válku. Šimon však tohle riziko podstupuje. Když na to spolužáci přijdou, pronásledují Šimona, aby si na něj došlápli. Tomu se povede utéct. Bohužel však ne na dlouho. 

Milena Pumrová je od Jirky Hermana pozvaná na večeři. Mastného však raději nikdo nezval, ale on sám se rozhodne návštěvy také zúčastnit. Milena se ho od takového nápadu snaží odradit, chce předejít jeho útokům a urážkám na Jirkův účet a nekazit tak všem večer.

Mastný se však nebude nikoho ptát na dovolení, když chce jít na návštěvu za dcerou a vnukem. On se nemá, na rozdíl od Jirky Hermana, za co stydět. Hned, co Mastný vejde ke Gábině do kuchyně, začne trousit poznámky. 

Klímovi nechtějí pustit Michala s panem Kaštanem na chatu, aby mu pomohl nasekat a složit dřevo. Mají totiž strach, aby na Michala něco nemravného nezkoušel. Anička se jako jeho bývalá přítelkyně zaručí, že toho jistě není schopen. I Kaštan se od Michala dozví, že mu to rodiče zakázali, a tak se jde zeptat Klímů na důvod.

Než mu Iva nebo Vítek stačí cokoliv říct, Kaštan je udusá informacemi, až ho bude Vítkovi líto. Sám mu nabízí pomoc. 

Lumír a Kateřina, zdroj: TV Nova

Lumírovi vypadne dospělý dozor na víkendovou výpravu s Drozdy. Lumír proto oznamuje Lexíkovi, že když se nenajde jiný dospělý, který by s nimi jel, bude muset výpravu zrušit. Dojde řeč na Kateřinu a Alex k jeho překvapení souhlasí. Má však jednu podmínku.

Nebudou se k sobě s Kateřinou mít. Lumír jde tuhle báječnou zprávu oznámit Kateřině, která má zprvu radost, že s nimi může jet. Když jí však Lumír řekne, že musejí dělat, že k sobě nepatří, Kateřina si nejdříve v duchu říká, jestli si z ní náhodou nedělá legraci. Obzvlášť po tom, co mu dala najevo, že má Alexe mírnit. 

Zdroj článku:
  • Autorský text