Ulice dnes večer: Zelená je tráva – a až ji Anežka vykouří, zezelená taky

Ulice dnes večer: Zelená je tráva – a až ji Anežka vykouří, zezelená taky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Žofka přinese do školy jointa a chce ho vyzkoušet před hodinou pěstitelského kroužku. Anežka by nerada byla za sraba, takže výzvu přijme. Odnese si to pořádnou nevolností a velkým průšvihem u rodičů. Nevolno se dnes udělá i Věrce, a to kvůli Jakubovu odpornému chování.

Anežka zkusí trávu a udělá se jí zle

Rodiče zatím souhlasili s tím, aby Anežka odjela na vysněnou stáž v ekologickém středisku ve Švýcarsku. To ještě netušili, jaké překvapení jim dcera připraví. Žofka totiž přinese do školy jointa a tajně ho s kamarádkami vykouří těsně před hodinou pěstitelského kroužku. Zatímco Žofka a Svatka se jen přihlouple smějí, Anežce se udělá špatně a Magda dospěje k názoru, že má měsíčky. Chce jí uvařit heřmánek a poprosí Otu, aby zatím dohlédl na kroužek.

Charakteristický opar, vznášející se neomylně kolem děvčat, Otíka okamžitě upoutá. Přiměje holky, aby se na něj podívaly, a tak si všimne jejich zarudlých očí a rozšířených zornic. Člověk by čekal, že se Ota nechá obměkčit Žofčinou prosbou, on se nicméně zachová zodpovědně a přísně. Řekne Magdě, co se stalo, a ta doprovodí Anežku domů, kde ohromení Vítek a Iva podrobí dceru výslechu.

Vyjde najevo i to, že Žofka do školy přinesla sazeničku konopí a že se spolužačkami popíjely vodku, do čehož se zapojil také Michal. Magda musí celou věc probrat s Prokopem. Teprve pak se uvidí, jak vážný bude postih…

Kaštan se přisaje a nepustí!

Kaštan velkoryse pozve Vítka na oběd v hospodě. Připojí se k nim Miloš a se smíchem naslouchá, jak Kaštan líčí své četné zdravotní problémy. Po jeho odchodu se Miloš na Vítka obrátí s varováním, ať se toho hypochondra zbaví dřív, než bude příliš pozdě. Protože jak se na někoho přisaje, je jako klíště! Z Aniččina bytu ho koneckonců museli s Bedřichem vynést ven na lavičku. Sám by rozhodně neodešel. Bude se historie opakovat u Klímových?

Milena Steinmasslová jako Věrka v Ulici, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jakub urazí Věrku a schytá políček

Věrka se s Jakubem sejde v krámku a doufá, že když bude apelovat na jejich přátelství, přiměje ho mluvit pravdu. Je přesvědčená, že jí ohledně Karly lhal, trpí stihomamem a potřebuje odbornou pomoc. Jakub přitvrdí a řekne jí, že Karla dokonce chtěla opustit manžela a spolu s dětmi odejít k němu. To pro Věrku znamená poslední kapku. Pohádají se, a když Jakub navíc urazí její literární tvorbu, vyslouží si facku.

Věrka zamíří do Coolny, kde se jí Luboš nadšeně pochlubí, že si našel živnost a bude rozvážet jídlo. Ona ho však vůbec nevnímá a odejde, aby si mohla promluvit s Karlou. Ani na okamžik nepochybuje o její nevině. Domnívá se ovšem, že Kryštof by zbytečně trpěl, kdyby se k němu Jakubovy pomluvy donesly. Obě proto musejí udělat všechno, aby k tomu nedošlo. Věrka přiměje Karlu, aby v Kryštofově telefonu tajně zablokovala Jakubovo číslo. Bude to ale stačit?

Karla trpí výčitkami a netuší, jak si s napjatou situací poradit. Jirka jí doporučí, ať se Márovi přizná dřív, než si k němu najde cestu Jakub. Takovou možnost Karla zarputile odmítá. Co když jí ale nic jiného nezbude?

Zdroj článku:
  • Autorský text