Ženská na vrcholu: s čím vším se musela vyrovnat představitelka hlavní role Polívková a kdo měl původně hrát jejího otce

Ženská na vrcholu: s čím vším se musela vyrovnat představitelka hlavní role Polívková a kdo měl původně hrát jejího otce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Anna Polívková si v zimní komedii Ženská na vrcholu zahrála městskou krasavici, která se o Vánocích trochu nečekaně octne na horské samotě v Tatrách a musí se vyrovnávat nejen s nevypočitatelným počasím, ale i s milostnými nástrahami.

Helena je úspěšná podnikatelka, která navíc sama vychovává syna Kulíška, o kterého pečuje až úzkostlivě. Když se před Vánoci ozve její bývalý partner, chce sebe i Kulíška ochránit před zklamáním a tak raději odjíždí do Tater. Vinou chybné rezervace však místo v luxusním hotelu končí na vysokohorské chatě Samota. Tam jí společnost dělá Richard, kterého hraje Martin Dejdar, a jeho filmová dcera. Richard nemůže být rozdílnější, nežli Helena. Je samotář zvyklý na tvrdé prostředí a nezdravou stravu. Svou dceru vychovává k samostatnosti. Helena je bio žena vyžadující čerstvé a zdravé potraviny a sama nedokáže ani roztopit oheň, natož aby dovolila svému synovi se o tak riskantní čin pokoušet.

Naštěstí se okolo Heleny motá ještě Richardův bratr, který je milovník zábavy i žen. Má rád společnost a je tak trošku nezodpovědný. Helenu svádí tak dlouho, až s ním nakonec vyrazí vstříc zábavě do bouřlivé zimní noci. Vybrala si ale dobře? A jak moc jim udělá čáru přes rozpočet nevypočitatelné počasí?

Exteriéry se natáčely na vrcholku Chopku a herci se tak museli vyrovnávat s rozmary počasí nejen ve filmu, ale i ve skutečnosti. Když tedy ráno vybíhají jen v pyžamu na ranní otužování před chatu, skutečně scénu točí v mrazu a vichřici. Stejně tak horská chata je autentická, a i scény v interiéru jsou točeny přímo v ní, a nikoliv v ateliérech.

Otce Anny Polívkové ve filmu hraje její skutečný otec, Bolek Polívka. Překvapivě však nebyl první volbou. Tvůrci stáli nejprve o Josefa Abrháma, ten však nebyl úplně fit, a tak nakonec sáhli právě po Bolku Polívkovi.

Martin Dejdar přiznává, že natáčení bylo dost adrenalinové. Celý štáb byl totiž pohromadě v horské chatě, a navíc se počasí měnilo třeba třikrát během deseti minut. Podmínky tedy byly opravdu extrémní.

Díky výbornému hereckému obsazení a úžasným tatranským exteriérům měl film určitě potenciál stát se oblíbenou vánoční komedií. Bohužel plochý scénář s poněkud zkratkovitým a nelogickým jednáním některých postav filmu hodně ubírá. Jako oddechovka ke svařáku ale určitě není špatný.