Talent, který od života nedostal příležitost. Jaká byla herečka Brittany Murphy?

Talent, který od života nedostal příležitost. Jaká byla herečka Brittany Murphy?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Americká herečka Brittany Murphy byla talentem, který vyhasl příliš brzy. Zemřela ve věku pouhých 32 let. Její smrt obestíraly četné spekulace. Jaký byl pohnutý osud této krásné blondýnky?

Brittany Murphy byla talentované děvčátko

Brittany Murphy se narodila 10. listopadu 1977 v Atlantě. Její matka pocházela z linie aškenázských Židů (některé zdroje uvádějí, že má irský a slovenský původ), otec má italské kořeny. Rodiče se rozvedli, když byly herečce pouhé dva roky. Brittany pak vychovávala pouze její matka.

K herectví tíhla odmalinka, věnovala se mu od čtyř let. Studovala také na Verne Fowler School of Dance and Theatre Arts v Colonia v New Jersey. Její matka ji v jejím snu podporovala. Proto se s malou dcerkou záhy přestěhovala do Los Angeles. Brittany o své matce později říkala, že právě ona byla nejdůležitějším faktorem jejího úspěchu.

Svůj debut si odbyla v v seriálu Drexell's Class První výrazná filmová role přišla v roce 1995 ve filmu režisérky Amy Heckerling Bezmocná (uváděno též jako Praštěná holka). Snímek ji okamžitě katapultoval na výsluní a Brittany točila až tři filmy za rok.

Slibnou kariéru ukončila smrt

Zlí jazykové tvrdí, že však šlo o snímky nevalné umělecké kvality, snad až na oscarové drama Narušení. Po boku Ashtona Kutchera, s nímž i krátkou dobu chodila, si zahrála ve filmu Líbánky. Romantická komedie měla kritikům navzdory velký úspěch. Výrazně se do dějin kinematografie zapsal i film Sin City – město hříchu.

Talentovaná blondýnka měla blízko nejen k herectví, ale věnovala se i zpěvu. Na začátku 90. let vystupovala jako zpěvačka s kapelou Blessed Soul. Měla toho tedy ještě hodně před sebou, dokázat více už ale nestihla.

Předčasná smrt v prosinci roku 2009 šokovala všechny její fanoušky. Herečka zkolabovala ve svém domě. Okamžitě se vyrojily četné spekulace o důvodech náhlého úmrtí, nicméně blízcí popírali, že by za smrtí Brittany Murphy stály drogy.

Jako oficiální příčina úmrtí byla nakonec stanovena pneumonie, kterou se herečka snažila neúspěšně léčit vysokými dávkami léků. Těmi se předávkovala. K fatálnímu konci přispělo i to, že trpěla anémií.