Filmy, které vám vykouzlí tu pravou vánoční atmosféru

Filmy, které vám vykouzlí tu pravou vánoční atmosféru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vánoce jsou obdobím, kdy máme více času a mnohdy ho trávíme doma. Máme také prostor na to sledovat více filmů. Hledáte tip na nadcházející chvíle? Následující snímky vám vykouzlí tu pravou atmosféru.

Láska nebeská

Jestli existuje film, bez kterého si mnoho lidí neumí představit vánoční svátky, je to právě kultovní komedie z roku 2013.

V kulisách předvánočního Londýna tak máme možnost zažít několik různých osudů a několik romantických historek. V hlavních rolích se představila celá plejáda vynikajících herců – klasik romantických filmů Hugh Grant nebo charismatická Emma Thompson.

Herečka Lulu Popplewell Lásku nebeskou sice po téměř dvou desítkách let od jejího vzniku označila za sexistický kýč, to nic nemění na obřím úspěchu: Snímek utržil šestinásobek svých výrobních nákladů a s železnou pravidelností se v předvánočním čase vrací na obrazovky.

Ledové království

Americký hudební animovaný film milují především děti. V předvánočním období však Frozen dokáže vykouzlit tu pravou atmosféru i v očích dospělých.

Putování Anny, která se vydává zachránit svou sestru Elzu ze zajetí věčné zimy, natočili Chris Buck a Jennifer Lee v roce 2013. Předlohou se stala jedna z klasických pohádek – Sněhová královna od Hanse Christiana Andersena.

Úspěšný snímek dosáhl astronomických tržeb, celosvětově to bylo jeden a čtvrt miliardy dolarů. Ocenila ho i kritika, vyhrál Oscara za nejlepší animovaný film i píseň.

Vánoční koleda

Slavných adaptací této povídky Charlese Dickense existuje mnoho. Nejnovějším filmařským počinem je tento animovaný film.

Vznikl v roce 2009 pod režijní taktovkou Roberta Zemeckise. V hlavní roli mrzutého Ebenezera Scrooge, který nesnáší Vánoce, ale s pomocí duchů se nakonec napraví, se představil Jim Carrey. Na filmovém plátně se spolu s ním předvedli například i Gary Oldman nebo Colin Firth,

Studio Walt Disney Pictures vsadilo na režiséra, který už má na kontě jinou vánoční klasiku v podobě animovaného filmu Polární expres. Ačkoli má tak Dickensova povídka tradici spíše za oceánem, animované zpracování o takovém malém velkém vánočním zázraku skvěle funguje i u nás.