V páteční Ulici Milena a Herman doufají v účast na svatbě, Jirka ale zůstává neoblomný

V páteční Ulici Milena a Herman doufají v účast na svatbě, Jirka ale zůstává neoblomný
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Svatba Jirky a Gábiny se blíží, ale nevěsta nemá z příprav žádnou radost, jelikož stále netuší, kolik hostů dorazí. Radek, Milena a pan Jiří žijí v naivním přesvědčení, že Jirka ten zákaz jejich vstupu na oslavu nemyslel vážně. On však trvá na svém, čímž trápí i Gábinu.

Milena chce být na svatbě, ale Radek se neponíží

Je to smutné, ale Gábina už se těší, až bude mít svatbu za sebou. Místo aby se radovala z téměř hotových šatů, dumá nad tím, jak celá akce bude vlastně vypadat. Vztahy v rodině jsou stále na bodu mrazu. Jirka s tátou nemluví a jejím rodičům se úspěšně vyhýbá, ne snad úmyslně, ale má hodně práce, což mu evidentně vyhovuje. Nejhorší přitom je, že v přístupu k dané záležitosti se nedokážou shodnout ani Jirka s Gábinou. On si skálopevně stojí za svým, zatímco ona by byla smířlivější. Nepřítomnost mámy a táty na vlastní veselce by ji hodně mrzela.

Pan major toho vydrží hrozně moc, ale nakonec mu vždycky dojde trpělivost a provede nějaké rázné řešení, se kterým si potom Gábina neví rady. Takže vážně budou mít svatbu bez rodičů? Možné je všechno. Každopádně by to měli konečně rozseknout. Už proto, že vzápětí vejde do salonu Milena, jako by se nic nestalo, a bude chtít dořešit počet objednaných svatebních koláčků.

Pumrová a Herman stále doufají.
Pumrová a Herman stále doufají. | Zdroj: TV Nova

Gábina se ale nechce tvářit, jako kdyby k ničemu nedošlo. Paní Pumrová si může stokrát nalhávat, že to Jirka nemyslel vážně, když se rozhodl vyškrtnout rodiče ze seznamu pozvaných, ale koneckonců, ona má na tom všem také značný podíl. Nešlo jen o hádku Hermana a Mastného nad šachovnicí, ale také o její úlety kolem Druhé šance nebo o dětinské soupeření s Jirkovým otcem.

Gábina mámě slíbí, že to s Jirkou ještě probere a dá dohromady seznam hostů. Milena zadoufá, že mají ještě šanci se zúčastnit. Přesto bude na Radka pořádně ostrá, ani tu kávu mu neuvaří, protože podle ní za všechno může on. Navíc se, paličák jeden, odmítne Hermanovi omluvit. Neudělal nic jiného než to, že arogantnímu dědkovi připomněl jeho kostlivce ve skříni. Za co by se vlastně omlouval? Projeví nicméně ochotu omluvit se Jirkovi, jelikož před ním soudcovu minulost na světlo vytahovat nemusel. Něco takového dokáže pochopit i Šimon, jenž by byl samozřejmě rád, kdyby měl babičku a dědu na mámině svatbě.

Herman i Pumrová věří, že Jirka blafuje

Ani Herman nezahálí ve snaze o jakési usmíření. Přinese Jirkovi a Gábině až domů naprostou delikatesu – výběr uzenin od nejlepšího brněnského lahůdkáře. Má to být zároveň příspěvek k občerstvení na jejich svatební hostině. Také on věří, že Jirka minule jednal pod vlivem emocí a že to jistě nemyslel vážně, když otci, Mileně a Radkovi zakázal účast na oslavě, ale rozpačitý výraz nevěsty mluví za vše.

Vždyť šlo o bezvýznamnou hospodskou hádku, během níž se Herman starší údajně jenom bránil. Jako zkušenému soudci s mnohaletou praxí mu připadá trest od syna neadekvátně přísný. Gábina to moc nevylepší, když mu vpálí do tváře, že si prostě nechtějí kazit svůj velký den. Docela se tím Hermana dotkne. Nechá se Jirka obměkčit?

Zdroj článku:
  • Autorský text