Dnes v Ulici: Vilmu zaskočí nečekaná žádost a Vojta už může fotbal hodit za hlavu

Dnes v Ulici: Vilmu zaskočí nečekaná žádost a Vojta už může fotbal hodit za hlavu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatímco u Nyklů se řeší Vildova nestydatá chamtivost po Vilmině majetku, u Marečků se nemluví o ničem jiném než o fotbale. Vojtovi může konečně spadnout kámen ze srdce. Do Neklanu už nemusí a děda se z toho nehroutí.

Vendula je zaskočena, že se Vilda ptá na babiččin majetek

Poslední Vildova návštěva není tím, čím bývala. Vše je jinak. Vilda je slušný a pracovitý jako vždy. Jen má divné otázky. Hodně divné otázky. Nebo je snad normální, aby si lidé po tak krátké známosti zjišťovali majetkové poměry svého protějšku? O to divnější to je, že tyto otázky klade Vilda přímo členům Vilminy rodiny. Jeho první pokusy zachytila Kateřina. Ta si je však nechala pro sebe. Vilda však, zdá se, s její odpovědí spokojený není. Dál se vyptává Venduly. Ta je šokována podobně jako Kateřina a hned to s ní řeší.

Lumír je kupodivu úplně klidný

Kateřina je úplně vyvedená z míry. Doteď si myslela, že má dobrý odhad na lidi. U Vildy to ale vypadá, že se těžce spletla. A nespletla se sama. Namočená je do toho společně s Vendulou. Nebyly to koneckonců ony, kdo Lumíra přesvědčovaly o správnosti lásky Vilmy k Vildovi? Ač Kateřina cítí v kostech, že bude Lumír vyšilovat, nezbývá jí nic jiného než tuhle situaci s ním řešit. Lumír je ale překvapivě velmi klidný. Nebouchá do stolu, nenadává, vůbec nevyšiluje. Vysvětluje to tím, že už se ohledně Vildy navztekal dost. Využívá situace a Vildovi vysvětluje, že je jeho máma úplně švorc. To se však kupodivu Vildovi náramně hodí. Teď už Lumír nechápe vůbec nic.

I přes svá stará kolena Vilda před Vilmou poklekne

Čekali možné i nemožné, ale se žádostí o ruku Lumír ani Kateřina nepočítali. Nečekala to ani Vilma. Když si Vilda poklekl, mysleli si všichni, že chce znovu opravit vratký Lumírův stůl. Ale ne. On žádal Vilmu o ruku. Takovou romantiku nikdo ze zúčastněných nečekal. Vilmu to naprosto vykolejilo a zdá se, že by byla nejradši, kdyby Vilda krabičku s cenným šperkem nechal schovanou. Kde na prsten vůbec vzal, když neměl ani na operaci svého Karlíka? To je teď jedno. Nejlepší bude, když se Vilda zvedne a odjede do Čerčan... sám a bez odpovědi.

Luboš už ví, že z Vojty slavný fotbalista nebude

Podobné zklamání jako Vilda zažívá také Luboš. Jeho sny, že se z Vojty stane profesionální fotbalista se rozplynuly jako pára nad hrncem. Stačila na to jedna nahrávací akce Karly a Kryštofa. Ale co už. Vždyť svůj pokřik si může nechat na fandění v přívětivějším fotbalovém klubu, ve kterém bude mít Vojta i kamarády. A ten prokletý šál od Neklanu? Nezbývá než ho symbolicky zničit. Ale nejen to Luboše trápí. Ještě je tady záležitost se zájezdem, na který se mu s Věrkou nechce. Kdyby odjela sama bez něj, to by teprve byla ta pravá dovolená.

Zdroj článku:
  • Autorský text