Dnes v Ulici: Bára láme Bruna pro Kodaň a Vítek odmítá půjčku od Kaštana

Dnes v Ulici: Bára láme Bruna pro Kodaň a Vítek odmítá půjčku od Kaštana
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
U Klímů se opět lépe dýchá, když vědí, jakou přesnou částku musí zaplatit. Teď se ještě zbavit Kaštana, který je se svou nabídkou půjčky až neodbytný. Pak ještě pořešit Báru, která Brunovi bere roha. 

Vítek si myslí, že půjčit si od Kaštana je zbytečné riziko

Když Kaštan Ivě nabízel půjčku, srdce jí zaplesalo, že by snad mohlo jít o vyšší statisíce. Bohužel Kaštanovy úspory, které může oželet, činí nějakých šedesát tisíc korun. To by jim sice snížilo půjčku od banky s vysokým úrokem, ale v reálu by se jim mohlo ještě přihoršit. Vztahy nejsou stabilní nikdy, a to ani v rodině. Takový názor Vítek zastává, a proto půjčku od Kaštana striktně odmítá. V případě Kaštana se tomu nikdo ani nemůže divit. Lepší si půjčit od banky s vyšším úrokem, než riskovat, že Kaštan po svých zákaznících roznese, že mu Klímovi dluží. Iva se bojí, aby se Kaštan neurazil, ale Vítek se takovými prkotinami zabývat opravdu nehodlá. Je rád, že peníze nějak sehnal a mají šanci je s Ivou splatit. 

Kaštan je odmítnutím maličko popuzený 

Kaštana je všude plno. Ani Radek Mastný tehdy nechápal, že jej Milena vzala jako pokladníka do Druhé šance. Vítkovi Kaštanova přítomnost o Vánocích naprosto stačila, a tak jeho nabídku s díky odmítne. To Kaštana zaskočí. Podle něj jsou Klímovi v pěkné bryndě a každá koruna by se jim mohla hodit. Proč odmítají jeho velkorysou nabídku? Netuší, že po penězích s nízkým úrokem by Klímovi skočili hned, Vítek ale předjímá a snaží se vyhnout případným rizikům, které z půjčky mezi známými plynou. 

Bára se Bruna snaží přesvědčit 

Bára nechápe, co Bruno proti Dánsku má. Vždyť je to pro Báru ta nejlepší příležitost, jak se zlepšit v jazyce a vydělat obrovské množství peněz. Bruno na peníze ale nehledí, ačkoliv nemá na pračku a trenky musí sušit v Coolně. Chce být s Bárou. Má strach, že roční odloučení by mohlo jejich vztah ohrozit. Ale Bára jako by s touto variantou ani nepočítala. Že by byla vztahem s Frantou natolik otupená? Nebo jí vidina peněz úplně zatemnila mozek? 

Bruno se v myšlenkách vrací do minulosti k Janě 

Brunovi se téměř rozhodnutá Bára absolutně nezamlouvá. Má vztek. Ačkoliv ho přesvědčuje a slibuje, že za ní může kdykoliv přijet, Brunovi se to nezdá. Už teď nemá peněz nazbyt. Kde by asi vzal na pravidelnou letenku do Dánska? Bára si celou situaci opravdu představuje jako Hurvínek válku. Je frustrovaný a konflikt s Bárou probírá, světe div se, s Frantou. Lepší vrbu si pro toto vybrat nemohl. Jak tohle může Báře udělat? Probírá ji s Frantou, který jí kdysi ošklivě ublížil? A Franta? Jeho srdce možná ve své hloubce radostně plesá. Že by měl radost z toho, že to mezi nimi přestává klapat? Takový Franta ale není. Celý problém nejspíš navíc vězí v Brunově minulosti a zkušenosti s nestálou Janou. 

Zdroj článku:
  • Autorský text