Záhadně rychlá prozření v Ulici lezou mnohým na nervy. Lumír je zase jako beránek a Eva ze dne na den dostane rozum

Záhadně rychlá prozření v Ulici lezou mnohým na nervy. Lumír je zase jako beránek a Eva ze dne na den dostane rozum
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když vás některá postava svým chováním rozčiluje celé týdny, přejete si, aby už konečně dostala rozum. Někdy se to ale stane tak náhle a naprosto neuspokojivým způsobem, že se tomu ani nedá věřit. To je teď v Ulici celkem častý problém a pro diváky další důvod ke kritice.

Eva najednou pátrá po podvodu

V nejnovějších dílech Ulice se Eva Knoblochová začne konečně opravdu zajímat o složení a účinky produktů, které prodává a dosud slepě vychvalovala. Dovede ji k tomu nepříjemná zkušenost Aniččiny kolegyně, jíž se po požití doplňků stravy udělalo špatně. Obsah pilulek zřejmě není takový, jak si Eva namlouvala. Pravděpodobně se jedná jen o velmi drahé placebo. To je ostatně něco, co diváci tušili od samého začátku. Proto je také irituje, že arogantní prodejkyně Eva na to přišla teprve teď, navíc se tak náhle staví proti firmě, kterou dosud obdivovala a hájila. Její až příliš rychlý přerod působí nepřesvědčivě.

Nechce se mi věřit, že by se té Evě tak najednou rozsvítilo a pochopila, do čeho dala tolik zbytečné energie. I kdyby to myslela vážně, mě už svým dosavadním jednáním tak znechutila, že si sympatie těžko získá.

Že by se Evě zázračně rozsvítilo?
Že by se Evě zázračně rozsvítilo? | Zdroj: TV Nova

Eva i přes zákaz nadřízené začne na vlastní pěst pátrat po tom, zda nemohla být daná várka závadná. Rozčilená šéfová na ni kvůli tomu nastoupí přímo u ní doma, aby jí oznámila, že právě mluvila s nejvyšším vedením. Co to do ní vjelo, že najednou píše nejapné dotazy navzdory jejímu výslovnému nedoporučení?

Eva namítne, že to myslela dobře, ale šéfová ji vzápětí uzemní, že v tomhle ohledu by neměla myslet vůbec. Jejím úkolem je prodávat, respektive dohlížet na to, aby prodávaly její ovečky (např. Lucie). Tady není prostor pro pochybnosti, firma je prý založená na absolutní důvěře. Šarže tedy špatná být nemohla? Pokud ne, proč jí na dotaz někdo normálně neodpověděl? Je cosi shnilého v oné firmě a Eva se teď nejspíš bude chtít postarat o to, aby za své hříchy zaplatila.

„To je zase veletoč, ještě včera byla celá zapálená do prodeje a kariéry a během pár dní půjde proti firmě,“ stěžují si diváci na nevěrohodné jednání postavy – a nejen této.

Ulice ukazuje situace ze života, ale řeší je nevěrohodně

Tahle rychlá prozření mně v Ulici lezou na nervy. Eva je jako Lumír, to samé. Padesát dílů řev a najednou jako beránci.

Je pravda, že Lumírpodivuhodně rychle obrátil poté, co dlouho kritizoval mámu a jejího nového přítele Burdu. Neustále mu na něm něco vadilo, až toho měla Vilma konečně dost, tajně utekla z bytu a přestěhovala se do Čerčan. Zřejmě právě fakt, že Lumír ji prakticky vyhnal z domu, u něj způsobil překvapivou změnu chování. Vildu pak bez dalších výhrad přijal s tím, že když je s ním máti šťastná, prosím, ať tedy je. A najednou to jde!

Lumírovi nevadí ani Vildova žádost o ruku.
Lumírovi nevadí ani Vildova žádost o ruku. | Zdroj: TV Nova

Scenáristé zkrátka zase přišli s něčím, co mnoha divákům nevoní. Co ale čekat od seriálu, který se o přílišnou věrohodnost nesnaží ani v mnohem důležitějších situacích? Vzpomeňme na zatracovanou nehodu Ivy Klímové a její nesmyslný vývoj. Chybějící kamery v garážích, opomíjení alkoholu v krvi zraněného mladíka, to vše fanoušky Ulice akorát dráždí.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři