Kdo v roce 2020 odešel do filmového nebe

Kdo v roce 2020 odešel do filmového nebe
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I v tomto roce nás bohužel opustila řada ikonických herců, kteří byli díky svým rolím tak oblíbení. Ačkoliv se jedná o smutné zprávy, jen stěží se jim lze vyhnout. Kteří slavní tento rok odešli do filmového nebe?

Karel Fiala

Muzikálový zpěvák a herec Karel Fiala, který byl představitelem filmového Limonádového Joea, nás opustil ve věku 95 let. Bohužel ho neustále pronásledovaly problémy, zemřel v léčebně dlouhodobě nemocných v pražských Vršovicích. Patřil mezi dlouholeté členy Hudebního divadla Karlín. Ovšem role Limonádového Joea ho nejvíce proslavila a stal se hvězdou stříbrného plátna. Dokonce získal i cenu Thálie.

Ladislav Mrkvička

Ladislav Mrkvička byl známý zejména pro své divadelní okamžiky, které začaly už v roce 1977 nástupem do Divadla Na zábradlí. Kromě toho si však vyzkoušel i role před filmovou kamerou, hrál v dramatech, pohádkách, komediích, detektivkách i v řadě seriálů. Dále se věnoval také dabérství, za které získal cenu Františka Filipovského. Ovšem získal také další ceny, České lva za vedlejší roli ve filmu Staříci a cenu Thálie za celoživotní mistrovství v oboru činohra. Ladislav Mrkvička zemřel ve věku 81 let kvůli dlouhé nemoci. Parkinsonova choroba už mu neumožňovala dále pracovat.

Jiří Menzel

Jiří Menzel byl důležitou osobností filmového světa. Byl spoluzakladatelem československé vlny, zároveň byl oscarovým režisérem. Mezi jeho nejlepší snímky, které se dostaly do povědomí nejen českého publika, patří Postřižiny, Slavnosti sněženek či Skřivánci na niti. Později také komedie Na samotě u lesa a Vesničko má středisková. Rád se však ocital také před kamerou, měl za sebou několik desítek rolí ve filmu. Objevil se například ve filmu Tlumočník.

Nejen filmový svět opustili významní umělci, kteří měli na svém kontě skvělá díla, která si oblíbilo velké množství lidí. Ať už z pohledu hereckého, divadelního, či režisérního.