Co na sebe prozradila herečka, kterou na klíně houpal Trautenberk

Co na sebe prozradila herečka, kterou na klíně houpal Trautenberk
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herečka Alžběta Malá si teprve na popularitu zvyká. Přestože studium na DAMU vzdala, protože se tam necítila dobře, něco z hereckého talentu po předcích v sobě má. Možná právě děda Ilja Prachař jí něco ze svých hereckých genů předal.

Slavného dědečka si moc neužila. Narodila se v roce 1997 a Ilja Prachař zemřel v roce 2005. O Alžbětě se hodně začalo mluvit v souvislosti se seriálem Smysl pro tumor, kde si zahrála Hanku. Jako jednu z nejdojemnějších scén označila moment, kdy svému seriálovému příteli Filipovi (Filip Březina) holila hlavu. Popsala, že se scéna natáčela v noci, všude byl klid a zvláštní atmosféra. Naopak nejhorší momenty zažila, když musela překonat strach z výšek a skočit z útesu do vody. Zatímco Filip Březina skákal do vody na sto způsobů a užíval si to, ona se klepala strachy v autě. Skočit musela. Odhodlala se celkem dvakrát, ale byla ráda, že to měla za sebou.

Není to jediná seriálová zkušenost, kterou za sebou má. Role si ale pečlivě vybírá a nebojí se nabídku odmítnout, když nejde o práci, která se jí líbí. Ve stejný den, kdy byla na castingu na seriál Smysl pro tumor, stihla ještě zabojovat o roli v seriálu Pět let. V obou případech byla úspěšná.

Seriál Pět let je v iVysílání ČT a vedle Malé si v něm zahrála Simona Lewandowska, Samuel Toman, Pavel Řezníček, Vanda Hybnerová, Petr Uhlík a řada dalších. Alžběta si zahrála dívku Terezu, která prožila trauma a byla znásilněna. Po pěti letech se znovu potká s Davidem, který je za to zodpovědný.

Terezu si David vyhlédl na maturitním plese a po celý zbytek noci měl oči jen pro ni. Potkávají se po pěti letech. David dokončuje medicínu a na jejich společnou noc si sotva pamatuje. Tereza ho obviní, že ji tu noc znásilnil. Chce to použít jako téma pro svůj literární debut. David svou vinu ale odmítá. S událostmi maturitního plesu jsou konfrontováni nejen oni dva, ale i jejich nejbližší okolí. Tereza chce uzavřít kapitolu, David ji nechce ani otevírat. Co se tu noc skutečně stalo? 

Mladá herečka se také objevila v malé roli ve filmu Na západní frontě klid z roku 2022 (Netflix), v seriálu Guru (Voyo) a v koprodukčním seriálu Marie Terezie. Další malou roli si zahrála ve filmu Bratři (Netflix) a v novém snímku Alkoholička, kde září v hlavní roli Tereza Ramba.

Na Alžbětě Malé je sympatické, že se rozhodla najít si cestu k herectví prostřednictvím svých pocitů, a hlavně svým tempem. Proto jí herecká škola nevyhovovala. Když nemá žádnou zajímavou práci před kamerou, vaří lidem kávu v kavárně, což bere jako velice uklidňující činnost. Přestože se Alžběta považuje za introverta, ráda by si zatančila ve StarDance, takže nabídku by rozhodně přijala.

Zdroje článku: