Dnes v Ulici: Vanda má před Luďkem velké tajemství a Evžen se opět rozčiluje nad Hanou

Dnes v Ulici: Vanda má před Luďkem velké tajemství a Evžen se opět rozčiluje nad Hanou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zdálo se, že se Vanda poučila a znovu do problémů s financemi už nezabředne. Ale ne. Kdyby ji tak viděla Jolana, tak ji propleskne z obou stran. Ale Vanda je nad věcí a dál před Luďkem ukrývá hotovost. Evžen se zase musí zlobit na Blanku, že tolik řeší Hanu.

Vanda je možná těhotná

Vztah Vandy a Luďka jenom kvete. Kéž by měla Vanda nějakou sebereflexi a své počínání zastavila dříve, než bude pozdě. Vždyť má vše, co si zamane. To chce být vážně milionářkou? A udržela by pak peníze vůbec? Doteď je Vanda spíše prodělečná. Je černou dírou na peníze. Ačkoliv chodí do práce a výplata jí dle všeho zůstává, je pořád švorc. Navíc Luděk hlídá její osobní účet, a tak se uchyluje k hotovosti. Jako nastávající maminka by měla být více zodpovědnější. Pětidenní zpoždění menstruace o něčem vypovídá. Luděk, kterému jeho první děti už vylétly z hnízda, je celý natěšený. Nemůže se dočkat, až Vandě začne růst bříško. Prozatím by to ale měla držet spíše v tajnosti.

Hana je pro Vandu spíše prokletím

Vanda je znovu šťastná vedle Luďka. Na to, co bylo před půl rokem, už nejspíš zapomněla. Kasino ji táhne čím dál tím víc. Má tam co utrácet. Hana jí platí především v hotovosti a teď se k těmto platbám přidala také Blanka. Luděk mezitím ztratil ostražitost a Vandě se v obálce nahromadil pořádný balík peněz. Místo, aby je šetřila na výbavičku pro miminko, roztáčí je v kasinu, kde má jednou štěstí a jindy smůlu. Její tajné úniky za vidinou bohatství kryje Hana, která vůbec netuší, že problém s udržením peněz u Vandy přetrvává. Jen aby se situace nevyhrotila natolik, že Vanda sáhne na Haniny úspory. A to má teď starost o to, aby měla Hana z čeho zaplatit ošetřovatelku.

Blanka opět spasitelsky pomáhá Haně

Situace mezi Evženem a Blankou se uklidnila. Zatímco ona rozvíjí svou kariéru, on roste díky Áčkům. Oba vypadají šťastně a vyrovnaně. Ale nejspíš ne natolik, aby se o Haně mohlo doma mluvit. Vanda má o ni strach, a tak ji řeší s Blankou. Má za to, že se chtěla zabít. Chce s ní jednat jako s nesvéprávnou. Blanka navrhuje, aby Hana chodila do skupiny podobně postižených lidí. Oběma se to zdá jako dobrý nápad. Jen Evžen to hned zavrhuje. Hanu zná jako své boty. Ona do podobné skupiny nikdy nepůjde. Je totiž natolik hrdá, že raději umře hladem, než aby si nechala pomoci.

Hana Evženovi vadit nepřestala

Což o to, ať si Hana chodí opravovat zuby třeba k Blance. On nemá právo jí nakazovat, kde má a nemá chodit. Už takhle se ale do jeho života nečekaně vtěsnala a její blízkost ho dráždí a rozčiluje. Vadí mu nejspíš to, že Hanu vidí nemocnou a křehkou. Že by se na povrch draly výčitky svědomí, jak se k ní v minulosti choval? Možná. Každopádně by pomohlo, kdyby alespoň Blanka ubrala a nechtěla za Hanu vyřešit všechno.

Zdroj článku:
  • Autorský text