Dnes v Ulici: Mezi Vandu a Luďka se přikrade bouřkový mrak a Kaštanovy pomluvy si dále žijí svým životem

Dnes v Ulici: Mezi Vandu a Luďka se přikrade bouřkový mrak a Kaštanovy pomluvy si dále žijí svým životem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vanda si myslí, jak na Luďka nevyzrála s hotovostí. Ten, ačkoliv je zaneprázdněn svou novou pozicí, si dokonce všimne její nové sukně. To ještě netuší, co přijde večer. O finanční situaci u Klímů už ví nejspíš všichni a jsou ochotni pomoci.

Vanda se pouští na tenký led

Nepoučitelná Vanda se pouští na tenký led. Místo, aby byla vděčná za to, co má, zbytečně moc riskuje. Luděk je z ní maličko podrážděný. Nelíbí se mu, že si Vanda začala vydělávat bokem a že jí Hana platí v hotovosti. Všímá si její nové sukně a Vanda musí s pravdou ven. Znovu si udělala radost, no a co? Luděk je z toho nesvůj, ale nechává to být už jen kvůli tomu, že Vanda spěchá. Ta se naučila dobře se vykroucet. Myslí si, že na Luďka udělá hezké oči a on jí vše promine. Ale tentokrát se nejspíš přepočítala. V této chvíli ani netuší, jak špatně ho odhadla. Vždyť tenký led může prasknout kdykoliv.

Hana omylem potopí Vandu, které měla dělat alibi

Hana Vandu lituje, jak uzurpátorsky a pedantsky se k ní Luděk chová. Protože řeší mnohem vážnější problémy, nad těmi Vandinými se jen pousměje. Samozřejmě jí slíbí i alibi. Kdyby ale věděla, že Vanda místo obchodů mizí do kasina, nejspíš by jí to jako dobrá kamarádka zatrhla. Ale dala by si Vanda od Hany něco zatrhnout? Kdoví! Vždyť ani Hana neskáče nadšením nad nevyžádanými radami Vandy ohledně domu s pečovatelskou službou. To ale také netuší, že návštěvou u Blanky podřeže pod Vandou větev. Sedí tam s ní totiž Luděk, kterému začínají docházet všechny okolnosti. Doma se s Vandou pohádají. Luděk se totiž trefí do černého. Podrážděné Vandy, která v kasinu prohrála další peníze, se ptá, jestli prachy sype do automatů.

Vendula nabízí Ivě prémii, ta ale celou situaci zkomplikuje

Kaštanem vypuštěné pomluvy si žijou vlastním životem. Způsobily to, že ke Klímům připlaval Peškův amur. Teď zas Ivě zařídily nečekané prémie a jenom pro ni. Lumír totiž Vendule naznačil, že od Peška slyšel, že mají Klímovi finanční potíže. Ptá se jí proto, zda by mohla Ivě přidat. A Vendula by mohla. Problém je v tom, že by přidat mohla právě jen Ivě. To ale Iva nehodlá dopustit. Celá situace jí přijde divná. Proč by měla prémie dostávat jen ona? Proto Vendule, která neměla v úmyslu tolik rozhazovat, navrhuje, aby se o její prémie všichni podělili.

Najednou jsou všichni štědří a pracovití

Nad tímto odmítnutím doma Vítek kroutí hlavou. Myslí si, že je Iva přehnaně skromná. A když už jí Vendula prémie nabídla, měla to vzít. Je přece normální, když chce šéf vypíchnout práci konkrétního zaměstnance. Ostatně vůbec se s pracovitostí u Klímů roztrhl pytel. Iva s Vítkem se od Michala dozvídají, že hodlá celé prázdniny především makat. Ještě nedávno by měli radost z toho, jak moc je Michal zodpovědný. Ale teď hlavně Ivě zůstává pachuť v ústech z toho, že do přehnané zodpovědnosti Michala namočila hlavně ona.

Zdroj článku:
  • Autorský text