Dnes v Ulici: Iva prokoukne tajnou garsonkovou výpomoc a Lumír nachytá Lexíka při lži

Dnes v Ulici: Iva prokoukne tajnou garsonkovou výpomoc a Lumír nachytá Lexíka při lži
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lež má krátké nohy, podobně jako potkan, který Lexíkovi zmizel už před nějakou dobou. Platí to také u Klímů, kde Iva odhaluje tajnou garsonkovou domluvu. Tak tohle od Báry nečekala.

Potkan je pryč a Lexík lže

Ne kvůli zvlhčení vzduchu, ale kvůli uprchlému potkanovi Nyklovi v poslední době zakopávají o misky s vodou. Lexík, kterému potkan uprchl už před pár dny, má strach, aby neumřel hlady a žízní. Zároveň má strach z tátovy reakce. Vždyť s potkanem Lumír nesouhlasil. Dovede si tedy představit, jak bude vyvádět, když se táta dozví, že je nenávratně pryč. Pokud se mu ho nepodařilo odchytit už několikátý den, je možné, že v bytě vůbec není. Kde potom je? Ještě, aby se tak dostal do Vendulina bistra. To by zavánělo průšvihem.

Lumír, který se má ještě hodně co učit ohledně reakce na stresové situace, se snaží konkrétně tuhle situaci nějak vydýchat. Rozhodne se Lexíka potrápit a dělá, že o potkanově úprku nic neví. Pak se nestačí divit, jak mu Lexík dovede lhát. Klidně dělá, že potkana krmí. S jeho přinesením k Lumírovi však otálí. Musí tedy s pravdou ven. Ohlodaná noha u stolu a bobky na zemi nejsou náhoda. Potkan v kleci není.

Kateřina celou situaci znovu zlehčuje

Kateřina je natolik ostřílenou ženou, že celou situaci ohledně uprchlého potkana spíše zlehčuje. Má za to, že se dříve nebo později ukáže. Každopádně by z toho nedělala drama. Její klid Lumíra vyvádí z míry. On by naopak potkana co nejrychleji našel, aby mu doma neničil další nábytek. Je ale vidět, že nic nelze uspěchat. Nezbývá než doufat, že se potkan co nevidět ukáže.

Iva nechápe, proč si Bára nechává náhradní klíče od garsonky ve svém bývalém pokoji

Iva už se pomalu dostává z traumatizující srážky mladíka. Dokonce je natolik v pohodě, že v domě cítí nekalost. Báře to kouká z očí, když se u nich nečekaně objeví jen v teplákách a tvrdí, že svůj náhradní klíč má ve svém pokoji. Iva nechápe, proč by si Bára náhradní klíč schovávala u sebe v pokoji. Proč by ho neměl Bruno třeba v Coolně? To ještě netuší, co později odhalí. Z očí Báry a Michala vyčte spiklenectví. Pak jí to dochází. Stejný klíč, jako měla Bára, nachází u Michala ve svazku klíčů.

Vítek ani Iva netuší, jak se k celé situaci postavit

Ivě je jasné, k čemu Michal klíč potřebuje. Od Báry něco takového nečekala. Večer s Vítkem celou situaci probírá. Ten na to jde znovu velmi pragmaticky. Oba přece čekali, že Michal se Žofkou začne spát. Popravdě řečeno však nepočítali s tím, že to bude tak brzo. Budou s ním muset promluvit a garsonku mu zatrhnout? Promluví i s Bárou, aby Michalovi klíče vzala? Před Klímovými stojí další výzva.

Zdroj článku:
  • Autorský text