Dalibor Liška z Ulice musel skousnout fakt, že jeho syn byl ve vězení

Dalibor Liška z Ulice musel skousnout fakt, že jeho syn byl ve vězení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Protože seriál Ulice na televizních obrazovkách trvá už 17 let, není divu, že s některými jeho herci jsme se už rozloučili. Patří k nim také herec Václav Mareš, který v Ulici zahrál Dalibora Lišku, tedy tátu Bedřicha Lišky.

V Ulici to Dalibor Liška neměl příliš jednoduché. Jako vdovci mu zůstal jen syn Bedřich, který ale kvůli tragické nehodě skončil ve vězení.

Vězení vybudovalo mezi otcem a synem zeď mlčení 

Dříve si rozuměli, po tom, co jeho syna Bedřicha Lišku zavřeli do vězení, jakoby mezi nimi vyrostla zeď mlčení. Bedřich totiž nešel do vězení za krádež ani za zpronevěru, nýbrž za neúmyslné zabití. Při šarvátce v hospodě strčil do muže, který později zemřel na krvácení do mozku. A za to si šel Bedřich Liška sednout. Vězení mu však dalo nálepku vyvrhele a padoucha a jeho návrat do běžného života nebyl úplně nejlehčí.

Lehké to neměli ani ti, kteří na svého blízkého doma čekali. Bedřichova tátu Dalibora Lišku tato věc velmi zasáhla. Nevěděl, jak se k ní postavit. Svého syna nade vše miloval, ale také ho se tragédie dotkla. Rozkřiklo se to, věděli o tom jeho známí a někteří z nich s ním dokonce přerušili kontakty. A tak také Dalibor trpěl tím, co Bedřich, ač nechtěně, způsobil. Není divu, že spolu ti dva nějakou dobu nemluvili. 

Dalibor Liška s Bedřichem navázal tam, kde skončil 

Když pak Bedřicha Lišku propustili z vězení, čekala je oba zatěžkávací zkouška. Nakonec, po dlouhé odmlce spolu začali znovu mluvit a podařilo se jim dokonce navázat na dřívější velmi dobré vztahy. Dalibor Liška se ukázal jako obětavý člověk s životním nadhledem. S Bedřichem pak spolu bydleli a nějakou dobu u nich byla i Frantova biologická máma Zuzana. Tu však Dalibor snášel jen velmi těžce protože v té době ještě jela v tvrdých drogách, které si před Bedřichem různě po době schovávala.