Anna Jiřina Daňhelová z Ulice slaví dnes narozeniny

Anna Jiřina Daňhelová z Ulice slaví dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pamatujete, jak Ota Puklický málem dostal infarkt? Způsobila mu to energická mladá dívka Johanka, jejíž tempo zkrátka nestíhal. Víte, že její představitelka Anna Jiřina Daňhelová oslaví 1. srpna své 29. narozeniny? V Ulici už nepůsobí, ale možná jí diváci vděčí za to, že se Otík konečně usadil.

Anna Jiřina Daňhelová jako Johanka Tůmová 

Pamatujete si na vztahy Oty Puklického v Ulici? Než poznal Hedviku, se kterou má nyní dítě, chodil nějakou dobu i s divoškou Johankou Tůmovou. Hrála ji herečka Anna Jiřina Daňhelová a Otíkovi v Ulici málem způsobila infarkt. Otík Puklický patří v Ulici k postavám, které prošly výraznou proměnou své osobnosti.

Od rozlétaného a nezodpovědného floutka přešel k pracujícímu otci od rodiny. Závěr jeho divočejších let by se dal nazvat Johanka Tůmová. Ta totiž Otíkovi v ledasčem otevřela oči.

V jeho životě se objevila jako blesk z čistého nebe, ostatně tak už to bývá.

Otíka velmi přitahovala, protože byla divoká a plná energie. Johanka Tůmová byla energická, akční, usměvavá a měla spoustu plánů. A podle všeho nejspíš nepotřebovala moc odpočívat. Otík v té době už nebyl nejmladší, přesto si na Johanku Tůmovou troufl. Mezi těmi dvěma přeskočila jiskra a Otík s Johankou začali tvořit pár. 

O Otíka měla starost jeho máme i jeho okolí 

Jenže Otík v té době už začínal zpytovat své svědomí a zodpovědnosti začal přiklánět nějakou váhu. Musel učit, měl by malovat, ale veškerý jeho čas a energii mu brala Johanka. S tou se snažil udržet tempo, a tak ji doprovázel na nejrůznější akce a vernisáže, do klubu, na diskotéku... Zkrátka ji doprovodil všude tam, kde si Johanka přála.

Ota, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Na začátku to mělo grády a Otík si Johanku nemohl vynachválit. Postupem času však začal pociťovat velkou únavu. Protančené noci dospával o přestávkách, aby mohl s Johankou po práci zase fungovat. Okolí o něj mělo tehdy velký strach a Johanka se v tomto směru nelíbila ani jeho mámě Boženě Puklické. 

A dopadlo to přesně tak, jak všichni předpokládali. Otík nebral jejich varování vážně a měl náběh na infarkt. Poté strávil nějaký čas v nemocnici. Tam si nejen odpočinul, nýbrž si urovnal myšlenky. Došel k tomu, že nikdy nebude Johance stačit. A protože ji nechtěl nijak omezovat, rozhodl se, že jí dá volnost.

Johanka tedy z jeho života zmizela stejně rychle, jako se v něm objevila. Od té doby si Otík vybíral jen ty partnerky, na které stačil. Sice i později měl infarktový stav, a to když měl nastoupit před Hedviku a říct jí své ano, ale to už je jiný příběh.

Dá se říct, že Johanka Tůmová pomohla Otíkovi ujasnit si priority. Možná i díky ní je teď spokojeně ženatý vedle své osudové Hedviky. A protože je teď vzorný, má prostor na to, aby s Magdou řešil její osudovou chybu, když se nerozhodla pro Mirka. 

Zdroj článku:
  • autorský text