Jak se poprala s životem sestra populárního zpěváka Ivetta Kornová, kdysi nadějná herečka, která oslavila 59. narozeniny

Jak se poprala s životem sestra populárního zpěváka Ivetta Kornová, kdysi nadějná herečka, která oslavila 59. narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ivetta se narodila 27.11. 1961 jako nejmladší ze čtyř sourozenců, a stejně jako oni, měla už jako dítě hudební i herecké nadání. Už na základní škole si ji režisérka Věra Plívová-Šimková v roce 1973 vybrala do rodinného filmového muzikálu Přijela k nám pouť.

Skvělý rozjezd kariéry

V úspěšném filmu plném písní a tance se neztratila a zahrála si se Zuzanou Bydžovskou, Miroslavem Vladykou, Markem Vašutem, Libuší Šafránkovou nebo Václavem Vydrou.

Talentovaná dívka neunikla pozornosti filmařů a dostala celou řadu hereckých příležitostí. Hraní ji motivovalo ke studiu na konzervatoři. V 15. letech dostala příležitost a ztvárnila jednu z hlavních rolí ve filmu Housata v režii Karla Smyczeka. Film o životě dospívajících dívek zobrazoval reálný obraz tehdejší mládeže. Ivetta ale už během natáčení začala mít problémy s alkoholem. Pití se stalo nedílnou součástí jejího života. Nechala školu a doma u televize se otupovala s lahví v ruce. Pracovala v rekvizitárně na Barrandově, jezdila jako osvětlovač s kapelami.

Čtěte také: Dokonalý muž, dokonalá žena: Nejkrásnější česká herecká dvojice oslavila 44. výročí svatby

Ani odborná pomoc nepomohla

Na první léčení šla už ve 23 letech. Nakonec se vdala, a to ji do života přineslo i drogy. Její manžel z Alžíru ji sám drogu poprvé podal. Paradoxně to byl právě on, kdo na ni za pár let zavolal sociálku, když ve zbídačeném stavu nebyla schopná se starat o své tři děti. Léčebnu nakonec navštívila ještě 3x, s manželem se rozvedla a po několik letech se ji podařilo získat děti zpět.

Čtěte také: Poslední slova známých osobností před smrtí

Závislosti na alkoholu se ale nikdy úplně nezbavila. To její děti vyřešily tak, že od ní odešly hned, když dospěly. O dvou z nich nemá ani žádné zprávy. Pití se podepsalo i na jejím vzhledu a vypadala hodně opotřebovaně. Ale i přesto na ni filmaři nezanevřeli a příležitostně se k hraní dostala. Dávala si velký pozor, aby si nabízené příležitosti nepokazila a do práce chodila vždy včas a střízlivá.

Čtěte také: V desítce nejoblíbenějších herců se objevuje i jeden Čech. Je mezi nimi i váš favorit?

Paradoxně v minulosti snahu o pomoc od svého úspěšného bratra Jiřího nebrala dobře a vinila ho z toho, že žila v jeho stínu a její úspěch lidé připisovali jeho vlivu.

Vypadá to ale, že v poslední době se jí přece jen alespoň po pracovní stránce trochu daří a pomalu v sobě znovu nachází radost z práce.

Čtěte také: Mezi celebritami s nejzvláštnějšími skutečnými jmény je i jeden Čech. Kdo to od rodičů schytal nejvíce

Budeme jí tedy k narozeninám přát, aby si znovu nepokazila další životní šance.