S čerty nejsou žerty: Jak se změnily krásné princezny Adélka a Angelína a co prozradily ze zákulisí natáčení

S čerty nejsou žerty: Jak se změnily krásné princezny Adélka a Angelína a co prozradily ze zákulisí natáčení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
„Petře Petříčku, chlapče rozmilý, my bychom se k sobě tolik, my bychom se k sobě tolik hodili.“ Znělka, jejíž melodii zná většina z nás. Každoroční pohádka, která se na našich obrazovkách objevuje v období Vánoc. Jak se změnily její hlavní hrdinky?

35 let od premiéry

Tak dlouhá doba uběhla od prvního vysílání. Role princezen v této pohádce získaly herečky Dana Bartůňková a Monika Stará. Jak tyto dámy žijí dnes?

Monika Stará alias princezna Adélka

„Odmala jsem snila o tom, že budu buď princeznou, nebo učitelkou, a vlastně se mi splnilo obojí,“ přiznala herečka Stará.

Princeznu Adélku si zahrála ve svých 18 letech ještě pod svým dívčím jménem Pelcová. Režisér Hynek Bočan si ji vyhlídl u přijímacích zkoušek na DAMU, kam se bohužel Monika Stará nedostala, ale získala roli princezny.

„Asi deset dnů po zkouškách mi přišel telegram. Rychle jsem ho rozbalila a četla: Dostavte se na Barrandov tehdy a tehdy. Stop,“ popisuje, jak získala svou roli princezny.

S manželem se rozvedla, mají spolu 2 děti. Před natáčením pohádky žila v krásné Olomouci. Později se přihlásila na pedagogickou fakultu, studovala obor český jazyk a hudební výchova, dnes se tedy věnuje učitelství.

Dana Bartůňková alias princezna Angelína

Na natáčení pohádky S čerty nejsou žerty vzpomíná s láskou a úsměvem na rtech. „Sešla se tam neuvěřitelná parta lidí. Nikdo nikam po natáčení nespěchal. Tenkrát se ještě nehonily žádné kšefty. Sedělo se a povídalo."

Princezny musely jít do postele v 10 hodin večer, aby nebyly na druhý den opuchlé, ale vždy se na společné sezení nějak vrátily a účastnily se dále.

Dnes se jedenašedesátiletá herečka věnuje divadlu, je herečkou, ale zároveň i ředitelkou Metropolitního divadla Praha. „Dnes hrajeme především představení pro děti. Před patnácti lety jsem začala psát pohádky na motivy a obohatila je písničkami,“ dodala na konec.

Hrála v seriálech Plechová kavalerie, Zkoušky z dospělosti nebo Chlapci a chlapi.