Výměna manželek: Taťka na mateřské, který po pětihodinovém volnu náhradní manželky téměř zemřel vyčerpáním, budí úsměv

Výměna manželek: Taťka na mateřské, který po pětihodinovém volnu náhradní manželky téměř zemřel vyčerpáním, budí úsměv
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tentokrát to sice není drama, ale všechny ženy pobaví Honza, který je na mateřské dovolené, ale zcela evidentně se spíš stará o svůj malochov hospodářských zvířat, kterému říká farma, a o děti se postarat neumí.

Kateřina z Německa zavítá do vesnice v Olomouckém kraji do domácnosti s jednou holčičkou. Doma má 3 malé děti a dva obrovské ovčáky. V náhradní rodině, kde nemusí desetkrát za den vytírat kvůli podlaze znečištěné výkaly psů, se trochu nudí. Na druhé straně se pořádkumilovná Tereza ocitne v neznámém městě v Německu s tatínkem na mateřské dovolené. Ten si ovšem musí na přebalení dítěte brát masku, aby se nepozvracel. Věčně pokálené schody od psů a malá vanička, kde dva obrovští psi močí, mu nevadí.

První rodina žije v Německu v řadovém domě ve městě Eschenbach. Kateřině je 37 let a v době natáčení je registrována na pracovním úřadě. Jejímu manželovi Honzovi je 39 let a je na mateřské dovolené. Manželé mají dohromady 9 dětí, z toho 3 společné, které s nimi žijí v jedné domácnosti. Kateřinu (2 r), Elizabeth (3 m) a Maxe (1,5 r). Honza má na pozemku asi 500 metrů od domu drůbež pro domácí potřebu. Do pořadu rodinu přihlásil David, ale na popud své manželky, jejíž sen byl si Výměnu zažít. Od zážitku očekávají zkušenosti a změnu. Také ukázali, že se v Německu žije na dávkách lépe než u nás. Čím víc dětí, tím lépe.

Druhá rodina žije v Olomouckém kraji ve vesnici Králová. Mají zde nájemní byt 3+1. Tereze je 31 let a pracuje jako prodavačka. Manželovi Jardovi je 32 let a jezdí traktorem. Spolu mají jednu dceru Aničku, které je 5 let. Manžel je často mimo domov a celou domácnost řídí Tereza, která také rodinu do Výměny přihlásila i přes partnerův nesouhlas. Jako nadšená fanynka tohoto pořadu by si ráda zkusila, zda na to má.

Kateřině se nový domov moc líbí, ale ihned konstatuje, že je na rozdíl od jejich domu hodně malý. První ráno je poněkud náročné, protože malou Aničku začal bolet zoubek, v průběhu odpoledne se to zlepší a rodina podniká první výlet. Hned další den se ale zub znovu ozve a s malou Aničkou je třeba dojít k zubaři, čehož se chopí Kateřina. Doprovází ji také babička (matka Terezy).

Náhradní maminka, která má svého manžela stále doma, asi dost dobře nechápe, že Jarda má jeden volný den v týdnu, kdy si potřebuje odpočinout od skutečné práce, která je náročnější než to, otevřít a zavřít slepice. Jarda nežije z dávek a aby se rodina měla dobře, pracuje celé dny. Z přání Kateřiny ohledně turistiky během jeho krátkého volna nadšený nebyl, ale přemohl se a na výlet šel.

taťka na mateřské
taťka na mateřské si cigárko neodepře ani v bytě se třemi malými dětmi | Zdroj: TV Nova

Tereza si hned při vstupu do náhradního domova všímá, že se jedná o velkou rodinu. Pronajatý dům si manželé mohou dovolit, aniž by chodili do práce. Hned první den je náhradní maminka zapřáhnutá do klasického režimu. Ale je to hlavně ona, kdo musí obstarat děti. Tatínek potřebuje klid. Rána jsou pro Terezu dost náročná, jelikož musí vypravit do školky dvě děti, uklidit dům a postarat se o psy a batole. Hned druhý den se jim zkomplikuje tím, že malá Kačenka zvrací. Náhradní manžel na mateřské dovolené jde nakrmit slepice. Když mu to vyjde, vyvenčí psy. Podle exkrementů, které jsou neustále v domě, asi nemá na venčení psů moc času.

Když si náhradní maminka po změně režimu dohodne jedno několikahodinové volno, aby se podívala po městě, taťka na mateřské málem zkolabuje. Jako fakt si dovolila Tereza být pět hodin pryč a nechat ho doma starat se o děti? Jak nezodpovědné!!! Sice před odchodem navařila, uklidila, ale Honza, který by chtěl další dítě, to bere jako nezodpovědné a náhradní matce to dá pěkně „sežrat“. Nikdo mu nevysvětlil, za co bere měsíčně ty štědré dávky?

Zdroje článku: