Lucie Trmíková z Ulice slaví dnes narozeniny

Lucie Trmíková z Ulice slaví dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ne všechny postavy z Ulice dostávají vizuální prostor. O některých spíše jen slyšíte, než je vidíte. Jednu dobu se takhle mluvilo o Luďkovi, když se zraněná Blanka přistěhovala do Prahy. Aktuálně ale mluvíme spíše o herečce Lucii Trmíkové, která ztvárňuje Mirku Hložánkovou. Víte, že herečka oslaví 17. července 53 let? 

Lucie Trmíková jako Mirka Hložánková

Podle toho, jak o své ženě vypráví Tonda Hložánek (herec Miroslav Hanuš), mohli diváci nabýt dojmu, že se jedná o zapšklou starou semetriku, která svému manželovi nedopřeje ani trošku osobního volna či času stráveného podle svého. Ti diváci, kteří Mirku Hložánkovou v Ulici zastihli, však ví, že tomu tak není. Mirka Hložánková je sympatická a krásná žena.

Nejspíš svého manžela miluje nebo manželství udržuje hlavně kvůli dětem. Hložánek totiž nepatří k nejvěrnějšímu druhu a Mirce dělá jednu ostudu za druhou. Lucie Trmíková nemá v Ulici stálejší děj, jednu dobu se v ní však objevovala, a to hlavně v souvislosti s její manželskou krizí s radním Hložánkem. Jediný, kdo dokáže Mirku obměkčit, je bratr Tondy Hložánka Rudolf. Právě jeho si jednou Tonda zavolal, aby urovnal vztahy se svou rozzlobenou manželkou. 

Tonda Hložánek (herec Miroslav Hanuš), Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Mirka Hložánková má nervy ze železa

Sympatická Mirka Hložánková je představitelkou ženy, která to se svým manželem nemá lehké. Milovala by ho se vším všudy, kdyby však tolik nelpěl na alkoholu, pod jehož vlivem vyvádí jednu skopičinu za druhou. Poměrně nedávno Mirka Tondovi zase utáhla řetěz. To bylo v době, když Tonda pomáhal Lumírovi zapíjet žal –⁠ oba pak najednou skončili v Karlových Varech.

Tam pro ně sice přijela Ingrid, která celou situaci brala s nadhledem, zákonitě se o ní však dozvěděla i Mirka. Ta pak Tondu na každém jeho kroku hlídala. Je patrné, že by si Mirka ze strany svého manžela přála více taktu a pochopení. 

Na druhou stranu to však také vypadá, že Tonda Hložánek neví, co má doma. Tonda se proslavil četnými úlety. Jeho srdce bije pro dobré pití a krásné ženy. Také díky tomu u něj Diana Rytířová dostala místo na radnici tak hladce. Je jasné, že o tom, jak krásnou asistentku si Hložánek najímá, neměla Mirka ani tušení. Přitom co se krásy týče, nemůže si Hložánek doma na nic stěžovat. Jeho žena je velmi krásná a kdyby chtěla, jistě by velmi rychle našla náruč jiného muže.

Vypadá to však, že ty dva vzájemné škádlení nakonec baví. Mirka byla Tondovi velkou oporou, když najednou dostal mrtvici a učil se znovu chodit i mluvit. Možná by to ze strany Mirky chtělo více porozumění. Kdyby nebyla tak přísná a Tonda Hložánek se jí nebál, možná by k ní i pospíchal domů. 

Přesto, že se herečka Lucie Trmíková v Ulici už neobjevuje, po poslechové stránce tam pořád je, je to žena Mirka Hložánka, jehož dějová linka je stále aktuální. 

Zdroj článku:
  • Autorský text