Tyhle filmy vám připomenou středoškolská léta

Tyhle filmy vám připomenou středoškolská léta
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ať už pro vás byla nebo jsou léta na střední jakákoli, od Muzikálu ze střední se Zacem Efronem pravděpodobně mají opravdu daleko. Následující pětice filmů vás do školních let ale vrátí jinak, nesluníčkářsky.

Já, Simon (2018) 

Život šestnáctiletého středoškoláka není sám o sobě jednoduchý, zejména když tají svoji sexuální orientaci. Během toho, co to Simon (Nick Robinson) tutlá před svojí rodinou, přáteli i spolužáky, začne si chatovat s jedním z jeho spolužáku. Ten si přezdívá „Blue“ a tají svoji pravou identitu. Jejich vzájemné zprávy se ale dostanou do rukou někoho dalšího, kdo začne Simona vydírat. Tomu nezbývá než pátrat po jeho tajemném objektu zájmu a zároveň začít seznamovat své okolí se skutečností, že je gay. 

Charlieho malá tajemství (2012) 

Nálepku outsidera má na střední škole také nováček Charlie (Logan Lerman). Nachází si zde jen několik přátel, se začleněním do společnosti má ale problém. Všímá si maličkostí, žije okamžikem a ve spletitých mladistvých vztazích se ztrácí. Kromě nenaplněné lásky vůči kamarádce Sam (Emma Watson) se navíc musí vyrovnat s nedávnou smrtí nejlepšího přítele. 

Snídaňový klub (1985)

Jeden zničil keramickou sloní lampu, druhý nepřišel do školy, aby mohl jít nakupovat. Další spustil falešný poplach a někdo dorazil prostě protože neměl nic lepšího na práci. Jsou 80. léta a na americké střední škole se v sobotu ráno schází pětice studentů, aby za devět hodin každý sepsal esej na téma „kdo si myslím, že jsem“. Šprt, podivínka, šikanátor, školní hvězda i sportovec, každý naprosto jiný, během společně stráveného dne zjistí, že mají společného víc, než se na první pohled zdálo. 

Carrie (1976)

Studenti na prahu dospělosti jsou oblíbenými hrdiny také hororů. Postavu Carrie Witheové (Sissy Spacek) vytvořil ve svém románu Stephen King. Ve své podstatě je to nenápadná studentka, kvůli své ezoterické matce je ale terčem posměchu. Objeví v sobě ale nadpřirozené schopnosti v jejichž důsledku neovladatelně ničí své okolí. V kombinaci s neustálým ponižováním a posměšky, na které na každém kroku naráží, se stává nekontrolovatelnou zbraní. 

Lady Bird (2017) 

I v tomto komediálním dramatu se znovu objevuje motiv jinakosti, která bývá mezi teenageři často svazující. Sedmnáctiletá Christine (Saoirse Rosan) se velmi intenzivně snaží najít své místo na světě, považuje se za umělkyni, odmítá vlastní jméno a obléká se tak trochu punkově. Už tak zmatený život mladé dívky komplikuje první láska a zejména neshody s matkou a nervově zhroucený otec. 

Zdroj článku:
  • autorský text