V dnešním dílu Ulice se Vendula vrátí do bistra plná elánu a nápadů na změny, Anče se to moc líbit nebude

V dnešním dílu Ulice se Vendula vrátí do bistra plná elánu a nápadů na změny, Anče se to moc líbit nebude
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bára je ve Frantově bytě teprve druhý den, ale už stihne zničit jeho drahocenný model lodi. Jakub znovu navazuje kontakt s Věrkou a Kryštofem, Karlu však jeho návrat do jejich životů rozhodně nepotěší. Vendula se po mateřské dovolené rozhodne pro zásadní změny v bistru.

Bára rozbije Frantovu památku na dědu

Bára se začne zabydlovat ve Frantově bytě a všimne si krásného modelu lodi. Franta jí povypráví, jak ho kdysi stavěl s dědečkem. Je zřejmé, že mu na lodičce hodně záleží. Přestože Bára přislíbí dávat na ni zvlášť velký pozor, při první příležitosti ji sejme těžkým batohem. V panice se rozhodne tajně model přenést k tátovi, který jí pomůže rozbité kousíčky slepit. Pak už jen zbývá vrátit opravenou loď zpátky na místo, aniž by si Franta něčeho všiml. Když ale dívka dorazí domů, on už je tam taky. Pochopitelně ho zajímá, co s sebou jeho milá vleče v obrovské krabici. Jak se z toho Bára vykroutí?

Marečkovi jsou nadšeni z Jakubova návratu

Jakub se pokusí znovu nacpat Karle do života prostřednictvím její rodiny. Znenadání kontaktuje Věrku a potěší ji zprávou o jisté povídkové soutěži. Začínající spisovatelka je pochopitelně nadšením bez sebe, že jejich literární setkání mohou pokračovat. Jakubův návrat si pochvaluje také Kryštof, po němž nechá pan scenárista Karlu pozdravovat. Navíc se zmíní, že práce na scénáři by se mohly zase rozjet. Karla však nekompromisně odmítne s tím, že právě tyhle „pracovní schůzky“ spolu s krizovou linkou přispěly k tomu, že se necítila dobře. Nechce se už s Jakubem scházet, ale musí mu dát důrazně najevo, aby nechal její rodinu na pokoji.

Jakub se Karly jen tak nevzdá, opět na to půjde přes rodinu, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Vendula zavede nové pořádky, což se dotkne Anči

Vendula se vrací do bistra plná elánu a neotřelých nápadů na změny. Vlastně se rozhodne celý dosavadní koncept překopat. Hodlá zrušit nudné a zastaralé výrobky, jako je obyčejná bageta se šunkou, a místo toho zavést jedinečné, odvážné novinky. Anča si její záměry vyloží jako kritiku dosavadního vedení bistra – jako by jí Vendula vyčítala, že všechno dělala špatně. Ani Lumír se na dceřin nápad moc netváří, ale nechce jí do toho příliš mluvit. Navíc se soustředí na šťastný vztah s Kateřinou.

Zdroj článku:
  • Autorský text