Harry Potter se vrací. HBO chystá nový seriál a fanoušci se bouří

Harry Potter se vrací. HBO chystá nový seriál a fanoušci se bouří
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kýžená zpráva pro fanoušky kouzelnického světa je tu! Potvrdily se spekulace a Harry Potter se na naše obrazovky znovu navrátí, tentokrát pro změnu v seriálové podobě.

Jedno z nejznámějších děl moderní literatury hýbe filmovým průmyslem natolik, že by byla škoda mu nevěnovat víc pozornosti. Natáčení původní filmové série trvalo celých deset let, poslední osmý díl vyšel v roce 2010. Byla to srdcová záležitost, naštěstí pro všechny jejich konec neznamenal úplné loučení se Školou čar a kouzel v Bradavicích. V roce 2016 navázal spin-off Fantastická zvířata a kde je najít. 

Seriál je teprve v rané fázi tvorby a HBO drží vše pečlivě pod pokličkou. Údajně zatím nemá režiséra a také na výběru herců se teprve pracuje. Největší otazník ale tkví nad časoprostorem, ve kterém se bude seriál odehrávat. Není jasné, zda naváže přímo na příběh Harryho Pottera, či jeho dětí, nebo mu bude předcházet. 

Očekávané kladné ohlasy ze strany fanoušků se ale nedostavily. Důvodem jsou panující kontroverze okolo J. K. Rowlingové, autorky originálních děl, která vedle společnosti Warner Brothers vlastní práva. V minulém roce internetem otřásla kauza ohledně transfobního výroku Rowlingové na jejím Twitterovém profilu. Nejenom fanoušci se tenkrát bouřili, ale i hlavní protagonisté Harryho Pottera, včetně Daniela Radcliffea a Emmy Watson. Autorka tenkrát vyfasovala transfobní nálepku, které se očividně jen tak nezbaví. 

Objevují se hlasy, které odmítají jakákoli média spojená s Harrym Potterem, neboť si nepřejí, aby výdělek šel do rukou Rowlingové. Přestože neznáme žádné podrobnosti a studia oficiálně popírají vznik seriálu, již nyní víme, že je na co se těšit. Nejenom příběhově, ale také na vývoj situace ohledně spojení s knižní autorkou. Z dříve milované spisovatelky se náhle stala žena, která je zejména mezi mladou generací označována nepříliš lichotícími slovy.