Vzpomínáte na Marcelku z Ulice, která měla problémy s anorexií?

Vzpomínáte na Marcelku z Ulice, která měla problémy s anorexií?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herečka Anna Klausnerová do seriálu coby Marcelka zavítala s podzimem 2017. Zahrála si sestřenici Filipa a Roziny Maléřových. Nějakou dobu bydlela v Praze u Maléřových, aby měla možnost studovat balet, kterému naprosto propadla. Pamatujete, jak bojovala s mentální anorexií i se vztahem s Brunem?

Marcelka svou mámu i tetu Veroniku přesvědčila, že bydlení v Praze pro ni bude nejlepší 

Rozina Maléřová byla zrovna za velkou louží, čehož naplno využila její sestřenice Marcelka, která se díky tomu, že u Maléřových bylo místo navíc, mohla nastěhovat do Prahy. V Praze to měla blíž ke všemu, hlavně pak ke studiu baletu, kterému naprosto propadla. Chvíli to ale vypadalo, že její máma jí bydlení u Maléřových nedovolí. Když se ale za Marcelku přimluvila Veronika, vše to klaplo. Marcelka byla z Prahy nadšená, ale studium baletu bylo ještě náročnější, než původně předpokládala.

Dokonce jí na škole nutili i hubnout. Kvůli tomu začala Marcelka zkoušet nejrůznější diety a propadla mentální anorexii. Doslova se ztrácela před očima. Postupem času přesvědčila i sebe samu, že není hezká, a proto si nezaslouží chodit s Brunem. Nedostatek jídla a psychické vyčerpání ji dál vedly k tomu, že Marcelka v baletu nebyla úspěšná. Nakonec uznala, že sama své rozpoložení nezvládne, a svěřila se do péče odborníků. 

Maminka Marcele bydlení v Praze nejprve nechtěla povolit, Zdroj: TV Nova

Z hezké dívky se Marcela proměnila v chodící trosku

Na začátku byla Marcelka opravdu hezké děvče. Proto není divu, že se do ní zakoukal Bruno, se kterým se setkávala v Coolně. Vypadalo to, že těm dvěma by to mohlo i klapat, jenže pak se Marcela začala chovat divně. Brunovi se vyhýbala a neustále se pozorovala. Počítala každou kalorii a mučila se pohybem.

Takovou nálož už tělo nemohlo déle snášet. Postupem času se hezké děvče doslova proměnilo v chodící zombie. Marcela měla kruhy pod očima a její pleť vypadala nezdravě. Také byla věčně podrážděná, což nesvědčilo jejím vztahům.

Aby svého trápení neměla Marcela málo, úplně náhodou se dozvěděla o nevěře jejího strejdy Martina Maléře s barmankou Šárkou. Zjistila, že je to pokrytec, který podvádí její tetu, a usoudila, že v Praze už nevydrží ani chvilku.

Marcela doma neměla stabilní zázemí 

Marcelin únik do Prahy byl zároveň i jejím únikem z domova, ve kterém se musela starat o své mladší sourozence a snášet alkoholové výlevy svého otce. Její máma totiž neměla sílu na to, aby od nestabilního partnera odešla, a tak dál trápila nejen sebe, ale hlavně i děti.

Když se tak po dlouhé době Marcela ocitla mimo rodinný balast, měla pocit, že se před ní otevírá svět nových možností. A možnosti, ty ona opravdu měla. Bohužel se až příliš soustředila na svou dokonalost a podlehla nesmyslným požadavkům školy. Její snahy stát se nejlepší baletkou pod sluncem ji dokonale psychicky i fyzicky odrovnaly. Po provalení nevěry Maléře se Marcela zhroutila a potřebovala nějaký čas na své zotavení. Potom se z Ulice pozvolna vytratila. 

Zdroj článku:
  • Autorský text