Pondělí v Ulici plné zranění: Kdo má ortézu a kdo obvaz na noze?

Pondělí v Ulici plné zranění: Kdo má ortézu a kdo obvaz na noze?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mára si už v pátek zranil nohu, když uklouzl po autíčku. Nebránilo mu to ale v tom, aby si pořídil nový účes. Adam si zase poranil rameno, když s Evženem stavěli ohradu pro ovce. Šíma sice neutrpěl fyzické zranění, ale Roman s Viktorem dávají pořádně zabrat jeho psychice.

Hybaj do kaluže! Tyrani uloží Šímovi další trest

Gábina nestačí zírat, co všechno si Šíma ráno chystá ke svačině. Míchaná vajíčka, housky, rohlíky. Copak nechodí na obědy? Kvůli jejím otázkám a jeho podrážděnosti se zase málem pohádají. Pak Gábina předá synovi peníze. Chce, aby je odnesl učitelce, kterou má na doučování.

Šíma dělá, co může, aby se vymluvil. Tvrdí, že tak velký obnos nechce nosit s sebou, aby ho neztratil. Gábina nechápe. Není přece malé dítě, aby si neuhlídal peníze! Pravda je samozřejmě trochu jiná. Šimon zkrátka nechce, aby ho Roman s Viktorem o peníze okradli. Když dorazí ke škole, napadne ho schovat bankovky do ponožky. Tu snad prohledávat nebudou, až ho začnou šacovat. Naneštěstí nepočítal s trestem, který si na něj kluci vymyslí.

Přimějí ho, aby si sundal boty i ponožky a prošel se naboso v kaluži. Tak vyjde najevo, že jim lhal, když tvrdil, že u sebe žádné peníze nemá. Pochopitelně mu je seberou a poučí ho o vzájemné důvěře.

Odpoledne dorazí na návštěvu Milena. Upřímně řečeno spíš prchá před Mastňochem. Je naštvaná, že ona pořád jenom vaří, uklízí a pere, zatímco jemu je zatěžko doma cokoli udělat. Gábina zavede téma na Šímu a přizná Mileně, že chlapec byl dvakrát za školou. Podle Mileny je za tím puberta, ale Gábina správně tuší, že v tom bude něco víc.

Šíma je zoufalý. Kde má sehnat další peníze? Zdroj: TV Nova

Kryštof se s Karlou nechce potkávat

Kryštof si v pátek večer zranil nohu, když uklouzl po autíčku. Pořád ho to bolí, ale ještě bolestnější je pro něj Karlina zrada. Nedokáže se přes ni přenést, je stále nevrlý a podrážděný. Jakmile mu Karla řekne, že Jakub odjíždí do zahraničí a jeho stíhání bylo zastaveno, jen tím přilije olej do ohně. Mára zatouží minimalizovat kontakt se svou ženou. V noci hodlá jezdit a přes den spát, aby se potkávali co nejméně. Karla si dnes večer půjde zaplavat, a když se vrátí domů, Kryštof zmizí dřív, než si toho ona stačí vůbec všimnout. Jak dlouho může takové soužití vydržet?

Karla už nemůže takhle dál. Zdroj: TV Nova

Vanda by chtěla prstýnek, ale co na to Luděk?

Vanda na dnešek přichystá slavnostní večeři. Má však pocit, že potřebuje kvalitní víno, aby mohla hosty náležitě uctít. Jako obvykle začne peníze tahat z Luďka. Ten jí dá celou tisícovku a jí je to pořád ještě málo, ale víc z něho nedostane.

Na večeři nakonec dorazí pouze Jolana, snažící se chabě omluvit Mariinu nepřítomnost. Večer probíhá v příjemné atmosféře a Jolana se přesvědčí, že je její dcera s Luďkem opravdu šťastná. Obě nicméně maličko doufaly, že dnešek bude příležitostí pro žádost o ruku. K té se ovšem Luděk vůbec nemá.

Adam a Jarka na sebe narazí u Blanky

Adam si na statku zranil rameno, když pomáhal Evženovi, a teď musí nosit ortézu. Vanda ho pozve na večeři, on však namítne, že se potřebuje učit. Naneštěstí půjčil Kristýně skripta, bez nichž se neobejde, a tak si pro ně zajede k Blance. Netuší, že máma pozvala na návštěvu Jarku. Když se v Blančině bytě potkají, oba je to překvapí a po zbytek večera si počínají velmi nejistě. Rozpačitost z nich čiší a Kristýna se tím nenápadně, ale náramně baví.

Jarka se dnes u Blanky potká s Adamem. Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text