Ulice: Odkud ještě znáte psychopata Jakuba?

Ulice: Odkud ještě znáte psychopata Jakuba?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Komu byl psychopat Jakub Štěpánek (herec Jan Mansfeld) na začátku svého působení v Ulici nepříjemný, na toho aktuálně působí ještě hůř. Po tom, co ho Karla odkopla, se Jakub všemožně snaží vloudit zpátky do přízně Věrky, Kryštofa a vlastně i ostatních členů rodiny. Odkud ještě znáte psychopata Jakuba? 

Herec Jan Mansfeld hraje i v dalších seriálech

A komu byl představitel Jakub Štěpánek povědomý, toho můžeme bezpečně ujistit, že hrál i v dalších seriálech, a to spíše v epizodních rolích. Kromě Ulice, kde některým divákům pravidelně pije krev a jiným zase dodává adrenalin, si zahrál také ve Specialistech. Zahrál si také v Panu profesorovi, v Modrém kódu nebo v seriálu Stíny v mlze. Zhlédnout jste ho mohli ve sportovním dramatu Zlatý podraz nebo v pohádce Princezna a půl království.

Nejvíce prostoru však dostal v Ulici jako spisovatel Jakub Štěpánek, který se seznámil s Karlou a naprosto si ji omotal kolem prstu. Takovému Štěpánkovi je totiž úplně jedno, že rozbíjí něčí rodinu. Je mu jedno, že by Karliny děti rozvodem svých rodičů strádaly. Úplně v klidu by podrazil i Věru, která si ho za tu dobu už zamilovala. Na druhé straně napínavé dějové linky stojí Karla, která byla doteď stoprocentně spolehlivá, věrná a ve snu by ji nenapadlo, že se takhle zaplete s někým, kdo za to ani nestojí.

Na její obhajobu lze říct, že jí v mládí tragicky zahynuli oba rodiče a ona převzala starost o dospívajícího bratra Bruna. Proto si bezstarostného života moc neužila a rovnou naskočila do vleku starostí a povinností. Takový Jakub pro ni pak byl příjemným osvěžením. Jenže teď je pro ni trnem v oku. 

Karla to podělala, když si myslela, že má Jakub duši, zdroj: Tv Nova

Zatímco dříve Karla počítala hodiny a minuty do chvíle, kdy se zase uvidí s Jakubem, teď si přeje, aby už jí na oči nikdy nelezl. Vždyť lehkovážně hazarduje s osudem její rodiny. Úplně to podělala, když si myslela, že má Jakub duši. On totiž žádnou nemá a teď ji a její rodinné štěstí úplně zničí.

Jakub se nevzdává a vypadá to, že ho jeho chování i baví, zdroj: Tv Nova 

Kam až Jakub zajde? 

Jakub se nevzdává a vypadá to, že ho jeho chování i baví. Naprosto si užívá představy, jak je Karla asi vyděšená. Je sice pravda, že u Věrky počítal úplně s jinou reakcí. Ta se totiž postavila na stranu Karly. Ale nevadí, bude to zkoušet dál... A proč ne zrovna u Kryštofa? Komu jinému by mohl říct, že je Karla nevěrnice než rovnou jejímu manželovi? Proč mu asi Kryštof nezvedá telefon? Že by si ho zablokoval? Byla to Karla, která Márovi vlezla do telefonu a navedla ho k tomu Věra.

Ani by se o tom ani nedozvěděl, kdyby mu to Jakub nepřišel sdělit. I kdyby mu Jakub neřekl celou pravdu, bude mu při nejmenším divné, proč má jeho číslo zablokované. Co se to děje? Uhraje tohle Věrka a přesvědčí i jeho? Nebo Mára začne něco tušit a poskládá si všechnu Karlinu nepřítomnost do jedné velké puzzle skládačky? Dojde mu konečně, že je paroháč?

Zdroj článku:
  • Autorský text