Jaroslava Obermaierová se vyjádřila k odchodu z Ulice: „Ráda si dám pauzu.“ Konec čeká i další herce

Jaroslava Obermaierová se vyjádřila k odchodu z Ulice: „Ráda si dám pauzu.“ Konec čeká i další herce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdykoli se nějaká postava v Ulici odstěhuje mimo tento vymezený prostor, obvykle to znamená, že její představitel či představitelka odchází ze seriálu. Vyvstala tak otázka, zda loď opouští Jaroslava Obermaierová, když se teď Vilma přesouvá do Čerčan. Herečka pauzu v natáčení vítá.

Spolupráce s panem Goldflamem byla napínavá

Když jsme Vilmu Nyklovou sledovali při dojemném loučení s vnučkou Vendulou (Anežka Rusevová) a následném odjezdu do Čerčan, kde má odteď bydlet s přítelem Vildou (Arnošt Goldflam), dumali jsme nad nevyhnutelnou otázkou. Znamená to snad definitivní odchod Jaroslavy Obermaierové z Ulice?

Jaroslava Obermaierová a Arnošt Goldflam
Jaroslava Obermaierová a Arnošt Goldflam | Zdroj: TV Nova

„Pokud mohu prozradit, my jsme měli takovou trochu složitější práci s panem Goldflamem, bylo to chvílemi trošku napínavé. On už asi taky nechtěl moc pokračovat, ale zase mě potřebovali tady, tak řekli, že občas se přijedu za tou rodinou podívat,“ vysvětlila podrobněji herečka v pořadu TV Nova. „Já se ráda přijedu za Lumírem a za Kateřinou, za vnoučky, za všemi podívat. Myslím, že jim trošku vyčtu, že vedou špatně ten obchod. Já si to neumím představit, ale asi někdy přijedu. Teď si docela ráda dám pauzu.“

Přestávku od Ulice si koneckonců budou moct dopřát mnozí herci vzhledem k blížícím se prázdninám a obvyklé pauze ve vysílání. Jak plánuje Jaroslava Obermaierová využít většího množství volného času? V létě by se ráda se synem a přáteli podívala k moři, kde snad načerpá potřebnou energii pro další natáčení.

Kariéru herečce zachránil dabing

Už teď se ale Jaroslava Obermaierová těší, až se opět převtělí v oblíbenou uliční drbnu Nyklovou, za jejíž roli je i po téměř dvaceti letech stále vděčná. Věrní diváci jistě vědí, že Vilma je podobně jako její syn Lumír, Anička Lišková nebo Vlasta Pešek součástí seriálu už od roku 2005.

„Mně nepřišlo, když jsem hrála, ať už to byl film, televize nebo divadlo, že to je těžké. Spíš bylo těžké se někam dopravit. To dostávání se na místo mi vždycky dělalo špatně, ale to už když jsem byla mladá. Ty cesty kolem toho a taková ta příprava, ať už jsou to zkoušky v divadle nebo nějaké složitější natáčení, čekání zase, člověk se musí obrnit, ale jako sama ta profese je těžká jak pro koho. Hlavně to člověka musí bavit. Musí k tomu mít vztah, že to dělá rád, ne jenom pro peníze.“

Jaroslava Obermaierová si sama prošla pracovní krizí v porevoluční době, kdy po dvaceti letech odešla z Divadla E. F. Buriana a zůstala na volné noze. V pětačtyřiceti ji přepadl pocit, že už jako herečka nemá co nabídnout. Zvažovala konec kariéry.

„Bylo to hodně nepříjemné, protože člověk díky tomu, že se věnuje divadlu a profesím u toho, jako je film, dabing, rozhlas, tak vlastně nemá čas dělat nic jiného a najednou zjistí, že nic neumí. Já jsem tenkrát přemýšlela o tom, že se snad naučím nosit kafe, i když bych o tom pochybovala, jsem taková nervózní, vylila bych to těm hostům na klín…“

Herečku nakonec udržel v profesi dabing, který jí nabídl nové obzory. Dabovala např. tetu Marge ve filmu Harry Potter a vězeň z Azkabanu, paní Bennetovou v Pýše a předsudku z roku 2005 nebo Molly Brownovou v Titanicu.

Zdroje článku: