Jaroslava Brousková z Ulice slaví dnes narozeniny

Jaroslava Brousková z Ulice slaví dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vzpomínáte, jak Liškovi v Ulici procházeli náročným obdobím adopce? Do dějové linky se jim tehdy připletla sociální pracovnice Alena Houdková, kterou si zahrála herečka Jaroslava Brousková. Víte, že 18. července oslaví své 72. narozeniny? 

Jaroslava Brousková jako sociální pracovnice Alena Houdková 

Jsou scény, které je potřeba obsadit, ale jejich představitel musí počítat s tím, že jeho postava v seriálu nebude stěžejní. Jeho/její role zkrátka bude záviset na tom, jak se bude rozvíjet děj hlavní postavy, ke které bude patřit. A přesně takový typ postavy v Ulici ztvárnila herečka Jaroslava Brousková. Ačkoliv bývala velmi vytíženou herečkou, později se rozhodla v práci ubrat a svůj život zasvětit svému partneru Ladislavovi Potměšilovi, který vážně onemocněl. I proto jí nejspíš nižší pracovní nasazení v Ulici vyhovovalo. 

Postavu sociální pracovnice můžeme přirovnat k dalším postavám, které v seriálu nedostaly příliš mnoho prostoru, jako třeba k herci Mojmíru Maděričovi, který v Ulici ztvárnil skladníka Standu, nebo k herečce Ireně Kristekové, která v Ulici hrála podváděnou manželku architekta Romana Šámala. Našly by se určitě i další postavy, ale pojďme se vrátit k herečce Jaroslavě Brouskové. Ačkoliv její role v Ulici nepatřila k největším, byla svým způsobem stěžejní, a to hlavně pro rodinu Liškovu. Právě na ní záleželo, jestli jim bude Franta a později také Ema svěřena do péče. 

Jako sociální pracovnice byla přísná a pečlivá 

Ačkoliv byli Liškovi velmi slušní lidé a o děti měli opravdový zájem, nechovala se k nim Alena Houdková příliš přívětivě. Byla to sociální pracovnice a ani se není čemu divit, že jí práce v této sféře obrousila city. Alena Houdková byla velmi přísná a každého žadatele o dítě posuzovala velmi pečlivě. Však se také Liškovi dost zapotili, než Houdkové dokázali, že oni jsou ti praví. Právě dějová linka Liškových patřila a dosud patří v Ulici k těm kmenovým a stěžejním.

Diváci znají Aničku a Bedřicha už od samého začátku. Ti, kteří si jejich příběh dobře pamatují, vědí, že jejich společná cesta životem vůbec nebyla procházka růžovou zahradou. Pro adopci se rozhodli kvůli tomu, že Anička kvůli zdravotním potížím nemohla mít své vlastní děti. Frantu a Emu, jejichž adopce se nakonec podařila, brala jako své vlastní a dala jim veškerou svou lásku. 

I přes to, že měla možnost o dvě děti pečovat, touha mít své vlastní ji nepřešla. A proto pro ni bylo velmi zraňující, když její manžel otěhotněl s jinou. Teď dokonce radí Béďovi, jak se chovat ke své další ženě, která se rozhodla mít dítě. Bedřich už žádné nechce, i když by jim Anička nejspíš velmi ochotně pomáhala s hlídáním. Ale to už je příběh Alice a Bedřicha, který teď nejspíš bude v seriálu gradovat. 

Zdroj článku:
  • Autorský text