Co vás čeká dnes večer v Ulici? Přiznání nepříjemných pravd

Co vás čeká dnes večer v Ulici? Přiznání nepříjemných pravd
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šíma dostal pětku z fyziky a je před propadnutím. Zdráhá se to říct mámě a netuší, že ona před ním také skrývá nepříjemnou zprávu. Budou k sobě konečně upřímní? A co Magda, dokáže Mirkově mámě popravdě vysvětlit, co se stalo mezi ní a Mirkem?

Šíma přizná špatné známky, Gábina metastáze

Když Šíma přijde domů, s údivem tam najde Jirku. Gábina nejdřív zamlčí pravdu o svém brzkém návratu z nemocnice a syn jí prozatím nechce říkat o svých příšerných známkách z fyziky. Jirkovi ale řekne, že už si s učitelkou domluvil přezkoušení. Sám Jirka mu pak pomůže s učením, jenže do toho přijde Mastný a pošle Jirku pryč, protože o dceru i vnuka se dokáže postarat sám. Rozhodně nepotřebuje asistenci policajta. Jirka se však nenechá vystrnadit a nakonec je to Mastný, kdo v relativním klidu odchází.

Později se Šíma přece jen přizná mámě, že z testu z fyziky dostal pětku a že mu hrozí propadnutí. Tuší, že i ona mu tají nějakou nepříjemnou zprávu. Gábina se však naštěstí odhodlá a upřímně mu poví o metastázích a další léčbě.

Magdu navštíví Mirkova máma

Landová probírala Magdinu situaci se svým přítelem Radovanem a dospěla k názoru, že Mirek se k Magdě zkrátka nehodí, protože při prvním problému utekl jako úplný srab. Nasazuje na něj tak dlouho a energicky, až to Magda nevydrží a vyhrkne, že to ona je na vině – ona ho podvedla, i když ne úplně doslova. Pokusí se Ireně vysvětlit, k čemu došlo mezi ní a Prokopem a proč kvůli tomu Mirek odešel. Landová se v tom sice trochu ztrácí, ale přislíbí Magdě podporu.

Zanedlouho přijde za Magdou do kabinetu Prokop, aby ji rozptýlil a vylákal ven, třeba si zaběhat. Nelíbí se mu, že jen sedí doma a trápí se. Navrhne jí, aby si sepsala seznam aktivit pro nejbližší dny a zaplnila tak svůj volný čas. Právě když se Magda pokusí takový seznam vytvořit, zazvoní na její dveře Mirkova matka, která přijela nejen proto, aby jí předala svatební koláčky, ale hlavně aby zjistila, co se mezi snoubenci stalo. Mirek se totiž zcela stáhl do sebe a evidentně se trápí. Magda se pokusí celou situaci vysvětlit. Kdyby mohla, ráda by si s ním vše vyříkala, ale jak na to, když on ji odmítá vyslechnout?

Zdroj článku:
  • Autorský text