Baba na zabití: Danny DeVito natočil černou komedii, u které se dobře pobavíte

Baba na zabití: Danny DeVito natočil černou komedii, u které se dobře pobavíte
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Milovníci černých komedií určitě znají americký snímek Baba na zabití, pod kterým je jako režisér podepsaný herec Danny DeVito. Když k tomu přidáme hvězdné obsazení v podobě amerických herců Bena Stillera a Drew Barrymorové, je o zábavu postaráno.

Herec režisérem

Danny DeVito, původním povoláním herec, se ukázal také jako bravurní režisér černých komedií. Natočil film Válka Roseových (1989) o rozhádaných manželích v rozvodovém řízení a podobný námět má i Baba na zabití z roku 2003. I když v ní nejde o rozvod, ale předmětem sporu je nemovitost, kvůli níž vzniká mezi zúčastněnými osobami napětí a situace, jež nemají daleko k sarkasmu. Film je nutné ovšem brát s nadsázkou, a nikoliv jako holou realitu.

O čem film Baba na zabití je?

Děj filmu je celkem jednoduchý. Mladý pár Alex a Nancy hodlají získat domov svých snů. Tím se má stát dům v Brooklynu se třemi krby, okny s vitráží a obrovskou knihovnou. Jenže nic v životě není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. S domem zároveň koupili i postarší dámu jako podnájemnici. Přestože paní na první pohled vypadá, že to nebude dlouho trvat a odebere se na onen svět, opak je pravdou. Stařenka je velmi vitální, a navíc dokáže neuvěřitelně otrávit život manželské dvojice v novém obydlí. A tak začíná série humorných scén, na kterých je celý děj filmu postavený. 

Na každém šprochu je pravdy trochu

Scénárista filmu Baba na zabití Larry Doyle, pro něhož tento snímek byl scénáristickým debutem, při psaní scénáře vycházel ze skutečného příběhu, který se odehrál ve Francii. V šedesátých letech minulého století si sedmačtyřicetiletý právník pronajal za 500 dolarů krásný byt, obývaný tenkrát devadesátiletou nájemnicí. Po její smrti měl byt zdědit. K jeho smůle paní žila ještě dalších třicet let a právníka přežila.

Máte rádi černý humor a nadsázku?