Jakub Prachař z Ulice slaví dnes narozeniny. Pamatujete ještě na jeho roli v Ulici?

Jakub Prachař z Ulice slaví dnes narozeniny. Pamatujete ještě na jeho roli v Ulici?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Postava Bena Vojtíška vstoupila do Ulice v roce 2006 a velmi brzy se ukázalo, že je to sukničkář. Víte, že Jakub Prachař, který už v Ulici neúčinkuje, oslaví 30. srpna 39 let? 

Jakub Prachař jako Ben Vojtíšek 

V roce 2006 mohli diváci v Ulici přivítat novou postavu Bena Vojtíška. Byl to kamarád Štěpána Stránského, který s ním studoval na DAMU. Byl to začínající kameraman a tato činnost na sebe vábila ženy v jeho okolí. Neodolatelnému šarmu Bena Vojtíška neunikla Tereza Jordánová (ta ve své hluboké minulosti chodila také se Štěpánem Stránským nebo s Márou). Slabost pro Bena Vojtíška měla také Lenka Drápalová (herečka Michaela Badinková).

Ta si to v kabinetě mimo vztah s Jardou Hejlem rozdala i s tělocvikářem Hynkem Urbanem. Jakoby kamera Benovi Vojtíškovi pomáhala dělat na ženy dojem. V čem byl háček? Nejspíš v ničem, kdyby ony Benovy ženy neměly jakási očekávání. Od Bena čekaly vzájemnou blízkost a partnerský závazek. Právě závazkům se však Jakub Prachař vyhýbal jako čert kříži. Ben Vojtíšek byl tedy nejen okouzlující, ale také nevázaný a volnomyšlenkářský, což se většině žen nelíbilo.

S podobnou lehkostí, s jakou do seriálu Ulice vstoupil, z něj také později zmizel. Víte, že v Ulici působila i jeho sestra Mariana Prachařová? Jednu dobu, aniž by se s ním na place potkala, ztvárnila ambiciózní kadeřnici Sandru. 

Mariana Prachařová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jak už zde padlo, byl Ben Vojtíšek lekcí pro mnoho žen. Udržet dlouhodobější vztah s Benem mohla jen taková žena, která od něho neměla žádné očekávání, co nejméně se na něj lepila a vlastně byla k dispozici jen tehdy, když se to hodilo Benovi. Jak už z popisu vyplývá, takový vztah by nezvládla snad žádná žena, která se svým parterem jednou chce zakládat rodinu a od vztahu očekává vzájemné propojení i závazek. 

Ben Vojtíšek je jedním z mnoha svůdníků v Ulici 

Postava Bena Vojtíška přitom nebyla první ani poslední postavou v Ulici, jejíž úkolem bylo svést v seriálu co možná nejvíce žen. Podobně volnomyšlenkářský charakter měl i i učitel Petr Peterka. I ten měl schopnost dostat Terezu Jordánovou do postele. Ačkoliv byl Petr Peterka vyučující, dokázal se včlenit mezi mladou partu lidí, se kterou trávil spoustu času. Není proto divu, že ke všem měl tak blízko. Roli záletníka v Ulici vyfasoval také Roman Vojtek nebo teď i herec Jan Mansfeld, který v Ulici ztvárňuje Jakuba Štěpánka.

Ten jede na podobné vlně jako právě Ben Vojtíšek. Přitom je až sobecký, protože si vůbec neuvědomuje, kolik toho může Karla kvůli jejich románku ztratit. Na druhou stranu on je ten svobodný a to, že je něco špatně, by si měla uvědomit především Karla, protože její zálet se už zdaleka vymyká bezvýznamným záletům Bena Vojtíška. 

Zdroj článku:
  • Autorský text