Proti čemu má Vendula výhrady a proč?

Proti čemu má Vendula výhrady a proč?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zdálo by se, že sbalit ženu, která k vám cítí náklonnost, není nijak těžké. To ale neplatí pro Lumíra, který už nejspíš zapomněl, jak se to dělá. Kolem Kateřiny krouží tak hladově, že si toho všimlo jeho okolí i ona sama. Jenže Lumír pořád ne a ne se vyslovit. Proti poslednímu nápadu Lumíra má však Vendula výhrady. 

Spolupráce na letní zahrádce by Kateřině a Lumírovi mohla přinést více společných chvil

Místo toho, aby Kateřinu pozval na večeři mimo její podnik, vymýšlí Lumír dál hloupé záminky, jak s ní být. Jednou z nich je i spolupráce na letní zahrádce, proti které má Vendula výhrady. Právě její bistro by mohlo s Kateřinou spolupracovat tak, že by pro její letní nabídku dodávalo čerstvé bagety a pečivo a Pavel pak i maso na gril. Jenže taková nabídka už tady jednou byla a skončila špatně, protože sám Lumír nechtěl. Byly doby, kdy na Kateřinu nasazoval on i jeho matka. Zahrádka se totiž nachází nešťastně pod okny jejich bytu, a tudíž je hluk z ní nevyhnutelný.

Martina Roudnická, jako Kateřina Dubovská, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Teď se ale Lumír do Kateřiny zamiloval a klidně by snesl trojnásobně větší hluk, jen aby s Kateřinou mohl být. I proto Kateřině spolupráci nabídl, teď je ale zásadně proti Vendule. Vendula si totiž všimla, jak její táta po Kateřině pokukuje. Stejně jako ostatní ale nechápe, proč s ní zkrátka něco nezačne a namísto toho vymýšlí různé záminky. Nejvíce se bojí reakce své babičky Vilmy, která Kateřinu z nějakého důvodu nemůže ani cítit. 

Vendula chce mít klid 

V rodině Nyklů už si Vendula něco zažila. Moc dobře ví, jaká umí být její babička Vilma Nyklová. I proto od nápadu svého táty raději couvá. Vendula, která nedávno porodila dceru Elišku a do toho se stará o podnik, chce mít zkrátka klid. I přesto, že je nabídka pro ni i pro Pavla lákavá, je ochotná se jí vzdát jen proto, aby později nemusela řešit spory mezi Kateřinou a svou babičkou.

Je to ale nejspíš marné, protože spory budou i tak. Jestli se totiž její táta dá s Kateřinou dohromady, nejspíš to budou mít v rodině hodně divoké. Anebo se Vilma sbalí a půjde bydlet do domova, aby se nemusela s Kateřinou vídat. Uvidíme!

Zdroj článku:
  • Autorský text