Richard Zevel z Ulice slaví dnes narozeniny

Richard Zevel z Ulice slaví dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud dětští herci v seriálu zrovna nevyrostou, nýbrž z něj po krátké dějové lince zmizí, není divu, že si je pak diváci moc nepamatují. Podobně to má i herec Richard Zevel, který jen tak mimochodem 8. srpna oslaví své 28. narozeniny. Když v Ulici působil jako Jakub, nemanželský syn Oldy Farského, bylo mu o dost méně. 

Richard Zevel jako Jakub Elliot 

Když se Markéta Hrubešová po čase vrátila do Ulice, pro Oldu Farského to znamenalo konec manželství se zkoušenou Jitkou Farskou. Nepřijela totiž sama, nýbrž ji doprovodil její syn Jakub. Ten byl dost velký na to, aby začal pátrat po svém biologickém otci, který se podle vyprávění mámy měl nacházet někde v Česku. Paradoxně mu při pátrání pomáhala jeho nevlastní sestra Lída Farská, aniž by někdo vůbec tušil, co z pátrání vyleze.

Všichni byli překvapeni, nejvíce však Jitka Farská, která od Oldy Farského skousla už hodně, přes tohle se však přenést nemohla. Brala to jako zradu, což se pochopitelně promítlo do jejich vztahu. Vůbec nejhorší na tom bylo, že Olda Farský se snažil o to, aby Jakub zášť části jeho rodiny vůbec nepocítil. Přizval ho k sobě a pokoušel se s ním trávit nějaký čas. Přitom Jakub moc dobře cítil, jak nevítaným hostem je právě pro Jitku nebo pro Moniku. 

Manželé Farští a Libuška Nekonečná - postavy ze seriálu Ulice, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Způsobil bouři a pak ze seriálu zmizel 

Ani Richard Zevel, který mimo jiné působil i v seriálu Gympl s (r)učeným omezeným, se však v Ulici dlouho neudržel. Ulic je podobných postav plno. Po tom, co způsobil bouři v manželství Farských, ze seriálu zmizel a ani později už se v něm neobjevil. A jak dopadlo manželství Oldy a Jitky? Diváci, kteří si jejich příběh nenechali ujít, mohou vědět, že se nakonec rozpadlo. Jitka a Olda se však stali důkazem toho, že ani rozvod nemusí znamenat konec společného soužití.

Právě u Oldy a Jitky se ukázalo, že ti dva fungují mnohem lépe, když mají po rozvodu. Napětí jakoby opadlo. Každý si mohl dělat co chtěl, přesto jim bylo lépe spolu. Na konci své dějové linky Olda prodělal infarkt a i kvůli tomu se o dost zklidnil. V Ulici už se neobjevuje ani představitel Oldy, Ondřej Pavelka. Jediný, kdo se z rodiny Farských v Ulici stále objevuje, je Jitka Farská. 

Nemanželských dětí je v Ulici více 

Přitom Jakub Elliot není jediným nemanželským dítětem v Ulici. Podobný příběh jako Jakub měla i Vendula, která si svého biologického otce našla podobným způsobem jako on. Když se v Ulici objevila, nikdo netušil, co je zač. Později se ukázalo, že je dcerou ženy, se kterou Lumír po vojně prožil krátký románek. Ta žena otěhotněla a porodila dcerku, o které však Lumírovi Nyklovi nikdy neřekla, protože k tomu měla své důvody. Mimo manželství byla zplozená také Lada – dcera Bedřicha Lišky. To je ale už trošku odlišný příběh. 

Zdroj článku:
  • Autorský text