Jaké neznámé herce jsme v roce 2022 přivítali v seriálu ZOO?

Jaké neznámé herce jsme v roce 2022 přivítali v seriálu ZOO?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rodinný seriál ZOO, který běží po večerech každé úterý a čtvrtek na Primě, dal příležitost vyniknout četným vycházejícím hereckým hvězdám. Které to jsou a kde jinde jste na ně mohli narazit?

Nezávislá Sidonie Anna z bohaté rodiny

Jednou z hlavních hrdinek seriálu ZOO je Sidonie Anna Novotná, dědička úspěšné sklářské firmy, která však netouží pokračovat v rodinném byznysu. Jejím snem je stát se ošetřovatelkou v zoologické zahradě, a tak přeruší studium na prestižní univerzitě a jde si tvrdě za svým. V ZOO se potýká s prvními zklamáními v lásce. Hlavu jí zamotal ziskuchtivý Albert Polák. Toho pak poslala k vodě, a to zčásti i proto, že ji okouzlil poctivý, ale odměřený Adam. Jako by těch problémů nebylo málo, začne dívce házet klacky pod nohy přísná babička, která požaduje, aby se vrátila ke studiu v Los Angeles.

Aničku ztvárňuje talentovaná Michaela Pecháčková (*2004, Praha), jež se věnuje herectví odmalička. Všimnout jste si jí mohli např. ve filmu Přání k mání, pohádce Tři bratři nebo v seriálech Ordinace v růžové zahradě, Jak si nepodělat život, Modrý kód, Přístav a Specialisté. Teprve Sid ze ZOO jí ale změnila život. Vnímá ji jako součást sebe sama, cílevědomé děvče bojující za své sny i proti rodině.

Málomluvný milovník hadů Adam

Další vycházející hvězdou ZOO je Šimon Bilina (*1995, Příbram), jehož jste mohli vidět v seriálech Odznak Vysočina, Špunti na cestě, Šéfka či Anatomie života. V Zoo hraje Adama Hrušku, veterána z Afghánistánu a vnuka bývalého ředitele ZOO. Právě dědova přímluva mu pomohla k dosažení práce v pavilonu plazů. Nikdo to s hady neumí tak dobře jako on, proto si vysloužil přezdívku Haďák.

Válečné hrůzy Adama poznamenaly. Raději vyhledává společnost zvířat než lidí a má rád svůj klid. Nikoho si nepustí k tělu, snad kromě kolegyně z Afghánistánu a nejlepší kamarádky Aleny, s níž si natolik rozumí, že to vzbudilo žárlivost v Aničce. Ukázalo se však, že Alena je na holky. Takže cesta k Adamovi je vlastně volná.

Barman Vojta s bolestnou minulostí

Jednou z nových tváří na obrazovce je i Goran Maiello (*1999, Praha), český herec italského původu, jenž roku 2019 nastoupil na DAMU, kde aktuálně studuje herectví na Katedře činoherního divadla. Natáčení seriálu ZOO si ohromně užívá a je rád, že díky němu může získávat nové zkušenosti. Známe ho tam jako Vojtu Rokla, barmana pracujícího v podniku svého bratra Marka. Má za sebou bolestivou minulost, kterou klade za vinu mámě Marii. S tou se vůbec nechce stýkat a netěší ho ani představa, že by jí měl půjčovat synka Matěje.

Záludná právnička Markéta

Mezi hlavní záporné postavy seriálu ZOO patří zákeřná a vypočítavá právnička Markéta, ochotná udělat prakticky cokoli, aby získala přízeň soudce Petra Kříže. Necukne před žádnou lstí, ať je jakkoli zavrženíhodná. Petr je bohužel naivní dobrák, a tak se do jejích pastí nechá snadno nalákat, přestože ho před Markétou opakovaně varují všichni jeho blízcí.

Opravdu Markéta dosáhne svého a dovleče Petra až k oltáři? Nutno dodat, že mladá herečka Michaela Petřeková (*1997, Valašské Meziříčí) hraje tuhle vykutálenou zlatokopku vskutku bravurně. Kromě ZOO se objevila v seriálech Doktor Martin, Specialisté, Hlava Medúzy nebo Stíny v mlze. Hrála také v romantickém dramatu Chyby (2021).

Adamova kolegyně Alena z Afghánistánu

Mezi zatím méně známé tváře náleží i Pavlína Balner (*1986), která získala menší role v seriálech (Škoda lásky, Kriminálka Anděl, Specialisté, Dáma a Král, Bohéma, Modrý kód nebo Špunti na cestě) a filmech (Hořící keř, Vysoká hra, Myši patří do nebe). V roce 2014 se zhostila jedné z hlavních rolí v internetovém seriálu Pizza Boy. V ZOO ji vídáme jako Alenu Kováčovou, Adamovu bývalou kolegyni z mise v Afghánistánu.

Protože nemá kde bydlet a potřebuje si dát život do pořádku, Adam ji ubytoval u sebe a pomohl jí získat práci v ZOO. Tím vším žárlivé Aničce potvrdil, že s Alenou chodí. Teprve nedávno se Anička dozvěděla, že Alena není na chlapy. S Adamem jsou pouze dobří přátelé. Vlastně mu dokonce promlouvala do duše, aby Aničku někam pozval.

Zdroje článku: