Twilight sága pokračuje Rozbřeskem: Bella se musí konečně rozhodnout, zda zůstane člověkem

Twilight sága pokračuje Rozbřeskem: Bella se musí konečně rozhodnout, zda zůstane člověkem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V první části závěrečného dílu strhující upíří romance se Bella Swanová (Kristen Stewartová) a Edward Cullen (Robert Pattinson) po svatbě vydávají na líbánky do Ria de Janeira, kde se konečně, stranou všeho a všech, mohou naplno oddat své lásce. Jejich štěstí ale netrvá dlouho.

Bella zmítaná prudkou vášní k upírovi Edwardovi, ale zároveň upřímnou náklonností k vlkodlakovi Jacobu Blackovi (Taylor Lautner), brzy zjišťuje, že čeká dítě. Těhotenství s upírem pro ni však znamená fatální hrozbu. Čeká ji bouřlivý rok plný lásky, pokušení i ztrát.

Musí se s konečnou platností rozhodnout, zda vstoupí do temného, ale lákavého světa nesmrtelných, nebo zda bude žít plnohodnotným lidským životem. Nevyhnutelnost tohoto rozhodnutí se vine celým Belliným příběhem jako červená nit, na níž závisejí osudy obou kmenů – upírů i vlkodlaků. A jakmile se Bella rozhodne, dojde k celému řetězu nečekaných událostí, jež mohou mít nedozírné následky.

Zajímavosti k natáčení

Během natáčení hlídala mladičká Mackenzie Foy sklenici, do které se dávají peníze za sprostou mluvu. Mackenzie ale odmítla prozradit, kdo zaplatil nejvíce. Peníze věnovala nemocnici St. Juda v Memphisu.

Robert Pattinson a Kristen Stewartová získali cenu MTV Movie Award 2012 za nejlepší filmový polibek.

Filmový porod tvůrci diskutovali přímo s porodními asistentkami a lékaři, aby byl co nejvíce autentický. V některých amerických kinech tyto scény u diváků dokonce vyvolávaly epileptické záchvaty způsobené pulzováním nemocničních světel.

Robert Pattinson řekl, že se během porodní scény musel opakovaně snažit nerozesmát.

Podle svatebních pozvánek je adresa Cullenových 420 Woodcroft Ave Forks, WA.

Během natáčení pokračování Twilight sága: Zatmění (2010) musela Kristen Stewartová nosit paruku, protože se kvůli roli ve filmu The Runaways (2010) nechala ostříhat. V tomto díle ságy si však už vystačila s vlastními vlasy.

Závěrečnými titulky snímek nekončí. Po jejich skončení následuje upoutávka na další pokračování.

Postavu Rileyho měl původně ztvárnit Tom Felton nebo Channing Tatum. Nakonec byl však vybrán Xavier Samuel.

Natáčení svatební scény bylo pro herce příšerné, jelikož byla obrovská zima a oni měli předstírat, jak je jim krásně.

Kristen Stewart (Bella) řekla, že natáčení milostné scény pro ni bylo značně nepříjemné.

Robert Pattinson (Edward) musel šest měsíců před natáčením držet přísnou dietu a pilně cvičit.

Natáčení začalo 1. listopadu 2010 v Brazílii. Filmaři si pronajali celý městský blok a zaplatili místním lidem za to, že nebudou nic fotit. Odškodnění dostaly i místní bary, které přišly o tržbu. V zájmu filmařů bylo, aby byl ruch v místě natáčení co nejmenší, a proto se snažili o zavření barů.

Tržby ze severoamerických kin byly 281,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových činil 712,2 mil. To vše navzdory tomu, že byl film v několika kategoriích nominovaný na Zlatou malinu. Zlatá malina je ocenění za nejhorší filmové počiny roku. Laureáty ocenění vybírá každý rok téměř 700 členů Nadace ceny Zlatá malina v 16 zemích.

Film plný lásky i pochybností si můžete vychutnat 22. května večer na Prima Max.

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text