Fenomén letních kin aneb užijte si romantiku pod širým nebem

Fenomén letních kin aneb užijte si romantiku pod širým nebem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Letní kina se opět stala neodmyslitelnou součástí koloritu slunečných dní v tuzemsku. Ještě jste letos nevyrazili? Proč to během aktuální sezóny zaručeně napravit?

Ta pravá letní romantika

Možná jste se svou lepší polovičkou už tak dlouho, že slovo „romantika“ znáte už jen ze sobotního TV programu. Ideální čas nějakou tu romantiku prožít.

Letní kino má jedinečnou atmosféru, kterou se nepodařilo zničit ani digitalizací. Ještě před pár lety se totiž zdálo, že technologický posun bude pro oblíbené „letňáky“ konečnou stanicí. Technologie se ale ukázaly být dostatečně variabilní na to, aby provozovatelé zvládli promítat na přístrojích, jejichž pořízení nebude finančně likvidační.

Svébytný fenomén je tak, zdá se, zachráněn. Na nedostatek návštěvníků si ostatně letní kino nemůže stěžovat. Internet, ani pohodlné pospávání na gauči u televizní obrazovky vám zážitek ze sledování filmu pod širým nebem plným hvězd zkrátka nenahradí. Ti starší si možná nostalgicky zavzpomínají na své mládí a první rande prožitá právě tady.

Hmyz nebo déšť diváka neodradí

Ačkoli byla obnovená letní kina původně záležitostí spíše větších měst, postupem času se tento fenomén rozmohl natolik, že už promítání filmů venku můžete zažít i na mnoha místech českého venkova.

Organizátoři ostatně pro provoz letních kin často volí zajímavá místa, aby divákův filmový zážitek ještě umocnili. Příjemným bonusem je finanční stránka: Zpravidla je vstupné do letního kina ve srovnání s multiplexem doslova za hubičku.

Samozřejmě ovšem tento zážitek nemá jen samá pozitiva. Počítat musíte v letním kině se vším: Náletem komárů či jiného dotěrného hmyzu, vlahým letním deštíkem, jež podle předpovědi zaručeně neměl nastat, nebo prudkým ochlazením, které tropickou noc promění v okamžiky, během nichž byste ocenili místo čepovaného piva spíše grog.

Přesto všechno je letní kino unikátním zážitkem, který stojí za to si alespoň jednou během prázdnin dopřát.