Ally McBealová: Kdo trpěl kvůli roli anorexií, koho při natáčení zatkli a kdo změnil sexuální orientaci

Ally McBealová: Kdo trpěl kvůli roli anorexií, koho při natáčení zatkli a kdo změnil sexuální orientaci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ally McBealová byl úspěšný televizní seriál, který bavil své diváky od roku 1997 pět let. Vše se točí kolem právničky Ally a právnického studia Cage & Fish. Seriál byl vytvořený pro cílovou skupinu diváků seriálu „Melrose Place“, který končil a dílo mělo udržet u obrazovek stávající publikum.

Pro roli vydržela roky hladovky

Hlavní role byla nabídnuta herečce Bridget Fondové. Ta ale měla dost práce u filmu a do seriálu se jí nechtělo. Roli Ally tak dostala Calista Flockhart. Křehká dívka však musela zhubnout ještě 10 kg, aby splnila požadavky produkce.

Jak Calista později přiznala, tlak na její hmotnost pokračoval i během natáčení, což mělo za následek několikaletou anorexii. I přes zdravotní komplikace herečka svou trhlou, ironickou, nejistou a hlavně zábavnou právničku zahrála skvěle a diváci si ji zamilovali od prvního okamžiku.

Po ukončení seriálu bylo o herečce slyšet v souvislosti s adopcí syna a vztahem s o 22 let starším Harrisonem Fordem. Ten si Calistu vzal a dítě adoptoval.

Darebný herec ze seriálu nedobrovolně odešel

V právnickém studiu se Ally setkává se svou univerzitní láskou Billym (Gil Bellows). Ten se ovšem stihl oženit a nevypadá to, že by chtěl svou ženu (Gorgia Thomas) pustit k vodě.  Tvůrci měli s Ally jiné plány a do děje přišel šarmantní Larry Paul. Toho si zahrál známý průšvihář a také velmi ceněný herec Robert Downey Jr., synek z herecké rodiny.

Robert svou postavou okouzlil nejen televizní diváky, ale hlavně Ally a jeho postava měla ve finále vytvořit s praštěnou právničkou pár ve stylu „jestli nezemřeli, žijí spolu dodnes“. Docela šokující bylo, když jednoho dne do natáčení vpadla policie a usměvavého rošťáka zatkla a odvedla. Robert Downey Jr. byl svými drogovými a alkoholovými úlety proslulý a šel z maléru do maléru, takže se produkce rozhodla celý scénář upravit a princ na bílém koni se pro Ally nekonal. Robert Downey Jr. a právníci to nakonec uhráli na protidrogovou léčebnu. Nucená pauza ale herci v kariéře nijak nevadila a od té doby si zahrál mnoho významných rolí jako Sherlocka Holmese, Iron Mana, Parry Masona a další.

Krásná blondýna už po mužích nekouká

Seriál odstartoval kariéru krásce Portii De Rossi, která si zahrála trochu nedostupnou a okouzlující právničku Nellu Porter. V tisku se však spíše propírá její osobní život, protože Portia, která byla v několikaletém manželském svazku, se zamilovala do ženy, pustila k vodě manžela a veřejně se přiznala ke vztahu se slavnou moderátorkou Ellen DeGeneresovou. Obě ženy se tak staly vůdčími osobnostmi v hnutí za práva lesbiček. Portia je také tváří jedné neziskové organizace, která se stará o výrobu paruk pro děti, které při léčbě onkologických onemocnění přijdou o vlasy.